Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.07.2005



> Oman "kirjanpitoni" (korjatkaa jos muistan väärin) mukaan dynamiikka ja
> instabiilisuus ovat jotenkuten kohdanneet meidän leveysasteillamme
> viimeksi 26.5.2003. Etelän ja kaakon suunta on ollut kovin hiljainen jo
> pitkään...

Olikos tuo se meidän virtuaali-chase harjoituksen päivä? Jos oli, niin sinä ihan oikeana 26.5.2003 istuin autossa Tampereella pysähtyneenä jonkin sortin ruuhkaan ennen klo. 16:sta ja katselin, että kyllä nyt on tosi kyseessä. Äsken taivaalla ei ollut mitään ja nyt siellä kasvaa aivan hervottomia torneja. Tilanne kuitenkin kehittyi ja kasvoi umpeen kuin keskiverto suojärvi ja puolen tunnin päästä taivaalla ei ollut kuin mössöä. Siitä taas puolituntia eteenpäin ja koko leikki oli ohi, ainakin tampereen eteläpuolelta. Se oli ohi tampereen eteläpuolelta, pirkanmaalla siis, jo ennenkuin osa päivätyöläisistä oli päässyt edes töistä.
Voi olla että dynamiikka ja instabilisuus olisivat kohdanneet, mutta aika harvassa ovat ne oikein etelän bongarit, mitkä tuosta....jotain saivat. Nyt kun muistelen, niin kyllä se auton ikkunasta katsottu konvektio oli sitä......nyt on tosi kyseessä luokan konvektiota tai ainakin lähellä. Eipä ole pahemmin moista tarvinnut viime aikoina katsella. Olisi se vaan kiva edes vaihteeksi nähdä pilven kehittyvän sillä intensiteetillä ja vauhdilla, että sitä katsellessa tietää....sisimmässä ei ole epäilyksen häivää siitä, että tuo on tuleva olemaan peto.

2002 oli tietysti Unto, joka erinomaisen onnistuneesti jätti lounaan ja prikanmaan bongarit nuolemaan näppejään ja spekuloimaan saakeli vieläkin!!!! , että olisiko ehtinyt ja olisiko se kannattanut.....ja olisiko se ollut paikalle pääsyn jälkeen liian nopea vai ei. Erityisesti viimeinen kysymys taitaa olla vielä vaille kaikkia osapuolia tyydyttäviä vastauksia....:-D Hihi

2002 toukokuun alussa oli aktiivisesti salamoiva systeemi, jonka vaikutus alue taisi olla suurinpiirtein eteläiseltä Pirkanmaalta/pohjoisesta Kanta-Hämeestä tuonne...yllätys yllätys Jyväskylän seudulle. Toijalassa salamoi aika lailla katkotta noin klo. 17-22 tuona päivänä. Konvektio ei ehkä ollut tuon 26.5.2003 veroista, mutta ukkoset olivat parempia.

2001 vuosihan on se mikä lasketaan vielä kuuluvaksi vanhaan hyvään aikaan ja silloin oli kaikki, ainakin melkein kaikki, paremmin. Ukkoset olivat rajuja ja niitä oli paljon ja joka kesä. Revontulista ei ollut puutetta ja muutenkin sitä oli nuorempi....ja vetreämpi.

Terveisin,
Tom E.

> --
> Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
> Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
> Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html
>

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html