Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jaana Johanna Koverola (jaana.koverola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.07.2005



Hei vielä!

Eero Karvinen kirjoitti:

"Supersolu, joka yleensä tuottaa myös trombeja, tarvitsee syntyäkseen hyvin epävakaan ilmamassan(maanpinnassa lämmintä ja kosteata ja ylhäällä hyvin kylmää) sekä tulppainversion, joka estää ennenaikaisen konvektion muodostumisen sekä suuren tuulen suunnan muuttumiseen ja voimistumiseen ilmakehässä ylöspäin mentäessä. Trombi voi muodostua myös ns. tuulten kasaantumisalueella, joka joutuu voiimakkaan kehittyvän kuuropilven sisäänvirtausalueeseen ja alkaa pyörimään - tällaiset trombit on heikkoja ja yleisempiä kuin supersolun muodostamat, eikä niitä pystytä ennustamaan samalla tavalla kuin supersolujen syntymistä."

Huomenna sekä kahtena seuraavana päivänä pitäisi tilanteen olla juuri sellainen, että maanpinnassa on lämmintä ja kosteata ja ylhäällä hyvin kylmää, kuten mainitsin myös viestissäni 20.7. Tulppainversiosta en tiedä mitään. :-)
Ja tämä asetelma on huomenna monilta osin täsmälleen samanlainen kuin limingantrombipäivänä, mutta kahtena seuraavana päivänä samankaltainen vaikka eri tekijöistä johtuen, kuitenkin jopa ehkä voimakkaampikin. Mutta nythän sen sitten näkee, mitä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään. Ei tarvitse kovin montaa yötä enää nukkua. :-)

JJoh

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html