Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.07.2005



Moi,

Mielenkiintoinen havainto! Onnittelut!

Se oli varmasti se kuuluisa "hail roar"...heheh! No ehkä ei kuitenkaan.

Heti kohta tulee mieleen ainakin 3 asiaa mitkä voisivat pitää jonkinlaista suhinaa...Seuraavat eivät sitten ole missään erityisessä todennäköisyys järjestyksessä.

  1. Hail roar, eli toisinaan raekuuropilvien yhteydessä kuuluva ääni, minkä kuvattu vaihtelevan suhinasta-jyrinää/murinaan. Mn. eräässä aika monen bongaritapaamisiin osallistuneen näkemässä filmissä, joku ei kovin kokenut, bongari ihmettelee ääneen coloradolaisen pilven ääntä ja arvuuttelee onko se salamoinnista tulevaa ääntä. Mihin bongariguru Roger Hill vastaa, että tuohan on hail roar, eli tulee rakeista.
  2. Syöksyvirtauksen (tai muun kovan suht suoran tuulen ääni) on samoin sanottu kuullostavan suhinasta aina murinaan/jyrinään tai jopa kirkunaan .
  3. Pyörretuulet...melkolailla sama ääniskaala kuin edellisessä, tosin tornadojen on usein sanottu kuullostaneen lähinnä junalta.

Näistä tulee mieleen, että olisikohan siinä sinun pilvessäsi ollut jonkinlaista syöksyvirtauksen poikasta...ei välttämättä edes maahan asti ?

Henkilökohtaisesti olen todistanut ukkospilveä, joka piti 4:nen laista suhinaa, mutta koskaan ei tullut selväksi mistä se johtui. Eikä se, että miksi elämäni näyttävimmän salamointinäytöksen 1998 tarjonneen pilven ensimmäiset salamat eivät jyrisseet, pamahdelleet tai kolisseet vaan pitivät hyvin rauhallisesti ja monotonisesti noussutta ja laskenutta suhinaa.

Terveisin,
Tom E

    Mats
> --
> Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
> Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
> Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html
>

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html