Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: J-P (jp_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.07.2005



Tervehdys

No kun en minäkään tuollaista huomannut. Korjataanpa asiaa sitten. Olen IT alan yrittäjä. Ollut kohta 20 vuotta, joten ukkosvauriot tietotekniikasta ovat hyvin tuttua. Sitä ukkosta oikein toivoo, sillä ”leipäauto jyrisee” silloin.

Mieleenpainuvin kokemukseni myrskystä on lähes 30 vuoden takaa, jolloin rakensimme tanssilavaa mökille häitäni varten. Oli kuuma kesäkuun lopun päiviä. Kuuntelimme pitkään etäistä voimakasta kohinaa. Yhtä äkkiä huomasimme järven pinnan jotenkin oudosti nousevan ja ilmiö tuli suoraan kohti. Juoksimme pakoon, minkä kintuista saimme irti. No trombihan se siinä tuli tervehtimään häävalmisteluja ja mokoma kehtas kaataa vielä puita keskeneräisen tanssilattia päälle. Eli aika harvinainen kokemus. Käpysade oli kyllä kivaa kuultavaa. Mielenkiintoinen kokemus olla sellaisen pyörteen keskellä. Jälkien korjaaminen kyllä pikkaisen harmitti. :-)

Kaikki kolme lastani ovat oppineet kunnioittamaan luonnon voimia, mutta eivät pelkää. En minäkään. Hakeudun, mikäli mahdollista, seuraamaan ukkosmyrskyjä. Pimeällä luonnon näytelmä on parhaimmillaan. Asun eteläisessä Keski-Suomessa, Jämsässä ja ukkosrintamat näyttävät karttavan Päijännettä. Jos siitä rintama tulee, niin silloin jytisee ja todella kunnolla.

Itseäni kiinnostaa kaikki luonnon ilmiöt. Selittämättömät ja selitettävissä olevat. Olen myös SUTn listoilla (Suomen Ufotutkijat)

Täältä mm. olisi saatavissa taustatietoa http://fi.wikipedia.org/wiki/Ukkonen Olisi hienoa, että te paremmin asioita tuntevat, täydentäisitte noita artikkeleita. On ”Vapaa sanakirja” Itse kirjoitin sinne sarjakuvahahmoista Lassi ja Leevi. Aiheen valinta selviää varmaankin täältä www.jokilaakso.net/tico

Terveisin

J-P Kukko
Jämsä

  • Original Message ----- From: "JenniElina Holopainen" <hopsis_ät_hotmail.com> To: <myrskybongarit-l_ät_ursa.fi> Sent: Monday, July 18, 2005 12:26 PM Subject: [myrskybongarit-l] RE: [myrskybongarit-l] Uusi jäsen

> Tervetuloa Mikko !
>
> Minä en tuosta esittäytymisestä tiennyt (en siis jälleen lukenut tekstiä
> mikä olisi pitänyt lukea), vaan vain tupsahdin mukaan. Jos ketään kiinnostaa
> kuka tämä kirjoittaja on, niin kotisivuni on tässä:
> URL http://www.geocities.com/minunmaani/mina.html
>
> Tulipahan nyt sekin virhe korjattua, eli esittäydyn minäkin.
>
> ~Jenni Holopainen, Joensuu
>

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html