Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 04.06.2005



Moi,
Storm Prediction Centerin tuoreimmassa outlookissa on voimassa High Risk Keskilänteen. Tähän asti kevät/alkukesä lienee ollut Jenkeissä normaalia hiljaisempi ja tänään High Risk taitaa olla voimassa ensimmäistä kertaa.

Ennuste kokonaisuudessaan:
http://www.spc.noaa.gov/products/outlook/day1otlk.html

Mean layer CAPEn arvioidaan nousevan yli 3000 J/kg:n samanaikaisesti, kun tuulishearia 0-6 km kerroksessa on tarjolla yli 20 m/s. Vertailun vuoksi mainittakoon, että meillä MLCAPE nousee kerran-pari kesässä noin 1000 J/kg:een.

Tänään myöhään illalla ja ensi yönä kannattaa vilkuilla vaikkapa Jenkkilän tutkakuvia, jos uni ei tule silmään: http://www.nws.noaa.gov/radar_tab.php

Eilinen konvektio aiheutti Keski-Euroopassa paikoin tuhoja. Isoimmat havaitut rakeet olivat kooltaan 4-senttisiä. Tässä muutama kuva: http://www.tagesschau.de/bildstrecken/0,1203,OID4403306_IMG3424698_HID3424698_POS1_MTB1_NAV_BAB,00.html http://www.welt.de/z/photos/p/bdt/iad6759afd246bd67c55d13ead4cf2dd3_normal.jpg

Eilisistä konvektiivisista järjestelmistä sulautui eteläisen Skandinavian ylle viime yönä yhtenäinen sadealue, joka jaksoi ukkostaa melko voimakkaasti keskiselle Itämerelle asti. Nyt salamointi on hiipunut ja me saamme tyypilliseen tapaan "nauttia" lähinnä pelkästä tasaisesta sateen ropinasta. Sadealue on juuri vyörymässä lounaisiin maakuntiin.

A-J

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html