Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.05.2005



Moi,

Mainitsin aiheesta listalla edellisen kerran joskus kauan sitten lopputalvesta, joten ajattelin lähettää uuden maininnan, kun näytettävää on jo hiukan enemmän.

Eli, osoitteesta http://www.mantynen.com/teemu/ukko/ löytyy joukko kuvia, joka on tuotettu yhdistelemällä viiden eri ukkostutkan dataa.

Mukana olevat tutkat ovat tällä hetkellä Vaski.net Lohjalta, ACR Espoosta, Koillis-Satakunnan Sähkö Virroilla, sekä Monenan kaksi tutkaa Muuramessa. Ks. http://ursa.fi/ursa/jaostot/myrskybongaus/tutkakartta/

Ukkosiin, ukkostutkaimiin, ukkosten kolmiomittaukseen liittyvää keskustelua on käyty osoitteessa
http://www.vaski.net/Foorumi/viewforum.php?f=19

Ohjelma, "Ukko" nimeltään, joka kerää tiedot asemilta, tallentaa tietokantaan, yhdistelee, piirtää kuvat ja siirtää ne internettiin, on edelleen mitä suuremmissa määrin proto-asteella. Nyt sen tuotoksista alkaa kuitenkin hiljalleen olla jo jotain iloakin.

Kuvassa activity.png on graafinen käppyrä kuvaamassa kunkin aseman ilmoittamien salamaniskujen määrää per minuutti. Käppyrä kattaa edelliset kuusi tuntia.

Kuviin nordicBaltic.jpeg ja sFinland.jpeg on piirretty viivoja kunkin aseman ja sen ilmoittaman kunkin iskemäkohdan väliin. Keltainen viiva on tuore iskemä, puhainen vanha. Kuvissa on myös pieniä rukseja, jotka kuvaavat kahden eri aseman ilmoittaman iskemän risteyskohtaa, jos iskemät ovat tapahtuneet samalla sekunnilla. Risteyskohta lasketaan myös kauempaa, kuin vain viivojen matkalta. Sinertävä on uusi, vihreä vanha.

Kuvaan intersections.jpeg on piirretty pelkät risteyskohdat.

Tällä hetkellä kuhunkin kuvaan piirretään iskemät ja risteyskohdat tunnin ajalta. Kuva päivittyy tyypillisesti 5min välein, tosin nyt kun Baltiassa ukkostaa kivasti, nostin välin kahteen minuuttiin.

--

Teemu Mäntynen

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html