Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sanna Kiertonen (sankie_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.05.2005


Hei!

Ensin havaintoni: Isohko, halkaisijaltaan 2-3 m pölypyörre pyyhkäisi Oripään koulun pihan poikki to 28.4. noin klo 12.30. Pyörre kulki ainakin 30 m matkan. Tapahtuma-aikaan oli välitunti, ja havainnon tekivät myös useat koulun oppilaat, jotka kirmasivat pyörteen perään. Pyörre nostatti hiekkaa ja lehtiä sen verran, että vielä kotonakin sai pudistella hiekkaa tukasta. Sää oli tapahtuma-hetkellä pilvipoutainen.

Sitten havaitsijasta: olen Sanna Kiertonen Oripäästä, joka sijaitsee Aurajoen alkupäässä eli 56 km Turusta pohjoiseen, kantatie 41:n varrella. Olen jo vanhastaan "myrskybongari" (ts. kesäisin juoksen ulos heti kun vähänkin jyrähtää) mutta tieteelliset termit eivät ehkä vielä ole täysin hallussa... ;) Asuinpaikkani lähellä on iso suo (kartoissa Isorahka), jota paikalliset ukkospilvet havaintojen mukaan kiertelevät. Ainoastaan etelästä tuleva rintamaukkonen vyöryy suon yli, ja silloin yleensä paukkuu tosissaan.

Terveisin, Sanna Kiertonen.

PS. kommentti tunnariehdotukseen: "Taivas lyö tulta" on tietysti ajan hermolla, mutta kyllä The Doorsin "Riders of the Storm" kestää paremmin aikaa ja kulutusta...

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html