Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.01.2005



> Tällainen meininki neljän aikaan aamulla

Tälläista oli Helsingin rannoilla iltapäivällä klo 14:n aikoihin. Vedenkorkeus oli Helsingin mareograafin mukaan vielä +141 cm (max. +150 cm). Kaivopuiston rannassa matalammat laiturit sekä koko rannassa kulkeva kävelytie oli veden alla, samoin ns. Kompassilaituri. Ehrenströmintie  oli poikki sadevesiviemäristä pulppuavan veden vuoksi. Poliisi oli sulkenut kulkureitin, joka olisi varmasti ollut kaupunkilaisten suosiossa heidän ajellessaan ihmettelemään tapahtunutta.

Helsingin kauppatorille en viitsinyt edes mennä, kun kävelyllä olevaa väkeä oli tungokseksi asti liikkeellä ihmettelemässä poikkeuksellista vedennousua.

Satamalaitoksen talon seinällä oleva vedenkorkeusmittari näytti kyllä paljon pienempää lukemaa, kun virallinen vedenkorkeustulos. Lieneekö ollut joku vanha lukema. EK:n webbikamera oli jumiutunut jo illalla näyttämään vanhaa kuvaa. Nyt näyttää taas olevan ajantasalla.

Kuvia:
http://www.ursa.fi/~pvtmakel/mb/090105

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html