Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.01.2005



Moi,
Jo pitkään Atlantilla vallinnut "länsivirtausputki" tuottaa jatkuvana köytenä voimakkaita matalapaineita. Yksi monista on lähdössä syvenemään erittäin nopeasti lauantaina Brittein saarilla. Lauantai-iltapäivällä ja -iltana Pohjanmerellä ja Skagerakissa tuuli yltynee jopa 35 m/s:iin. Tässä yhteydessä vajaan kilometrin korkeudessa tuuli pyyhkinee karmaisevat 40-50 m/s. Lauantai-iltana myrskykeskus tuulineen pyyhkäisee Ruotsin yli. Tällöin erityisesti Tanska ja eteläinen Ruotsi tulevat kärsimään ehkä pahastikin tuulen voimasta. Saapa nähdä pistääkö Ruotsin IL voimaan omille merilleen hirmumyrskyvaroituksen (raja 33 m/s)...

Suomeen myrskykeskus saapuu la-su-yön ja sunnuntaiaamun aikana. Siinä vaiheessa lounaisilla merialueilla tuulet saattavat nousta haarukkaan 25-30 m/s. Ainakin maan lounaisosassa puuta menisi jälleen kumoon ja sähkökatkoja olisi odotettavissa. Tällä hetkellä näyttää, että virtaukset olisivat voimakkaampia kuin joulukuisen Rafaelin (Gertan) aikana.

Kuten hyvin usein voimakkaiden sääilmiöiden kohdalla, myös nyt on syytä pitää vielä mielessä epävarmuustekijät. Numeeristen mallien välillä on pientä hajontaa, mutta suunnilleen kaikissa on jonkinmoiset myrskynmerkit ilmassa.

A-JP

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html