Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

myrskyareena_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 10.09.2004



Moi,
Floridaa riepotelleet Charley ja Frances ovat jääneet vaisuiksi tuulen pyörteiksi Jamaikaa parhaillaan lähestyvän hurrikaani Ivanin rinnalla. Ivan käväisi eilen Saffir-Simpson-asteikon huipulla luokassa 5 ja National Hurricane Center luonnehti myteriä outlookissaan harvinaisen voimakkaaksi. Tämän päivän uutisissa on kerrottu Ivanin olevan voimakkain hurrikaani Karibialla 14 vuoteen (jossain uutispätkässä vastaava luku oli tosin 10 vuotta).

Eilen NHC:n tutkimuskalustolla mitattiin noin 300 jalan (n. 100 metriä) korkeudesta tuulilukema, joka oli 210 mailia tunnissa. Tutummissa yksiköissä tämä on uskomattomat yli 90 m/s! Tällä hetkellä Ivan on kategorian 4 hurrikaani, mutta sen odotetaan voimistuvan ennen Jamaikaa lämpimämmän meriveden vaikutuksesta. Siitä eteenpäin Ivanin reitti mennee Kuuban yli, mutta sen jälkeen kulkusuunta on melko epävarma. Joka tapauksessa vielä Francesin jälkiä korjaava Florida on yksi sen todennäköisimmistä kohteista.

A-JP

..............................................................
 MTV3 Laajakaista - Hauskemman elämän puolesta.  http://www.mtv3.fi/liittyma/hankinta/laajakaista/
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html