Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 28.07.2004


Radio Hämeen ja STT:n uutisointia.
-Timo L.

uutistoimittaja
Radio Häme

RADIO HÄME:
Tukkeutuneista viemäreistä Suomen Lasimueon tiloihin noussut vesi on aiheuttanut merkittävät vahingot museon rakenteille. Riihimäellä satoi aamulla rankasti ja vesi tukki viemärit. Vettä tunkeutui kymmenien talojen kellareihin. Lasimuseo joutui vedennousun vuoksi sulkemaan ovensa yleisöltä. Riihimäellä palokunta sai yli 60 hälytystä veden tulvimisesta rakennuksiin. Riihimäellä vain osassa kaupunkia on sadevesiviemäröinti. Runsas sade täytti jätevesiviemärit monissa paikoissa ja sai vedet vyörymään rakennuksiin. Hyvinkäällä mitattiin jo aamuyhdeksään mennessä sademääräksi yli 40 millimetriä.

///LYHYESTI/// Rankoista sateista vesivahinkoja Riihimäellä ja Hyvinkäällä

 Helsinki,
 28. 7.
 (STT)   Rankat sateet ovat aiheuttaneet vesivahinkoja Uudellamaalla ja Hämeessä. Tilanne on ilmeisesti pahin Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Palokunta on joutunut pumppaamaan vettä myös eri puolilla Päijät-Hämettä.

  • Tilanne alkoi noin yhdeksältä aamulla. Tämän hetken laskujen mukaan pumpattavia pientalojen kellareita on noin 60, palomestari Marko Villanen Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoo.

Tämän lisäksi Riihimäellä sijaitsevan Suomen lasimuseon tilat ovat Villasen mukaan kärsineet vesivahinkoja. Vantaanjoki on lähellä tulvakorkeutta.

Uudenmaan puolella pahiten sateista on kärsinyt Hyvinkää, jossa on pelastuslaitoksen tietojen mukaan jouduttu pumppaamaan vettä reilusti yli kymmenestä kohteesta. Lisäksi Keravanjoessa olevan padon kanssa on ongelmia suurien vesimäärien vuoksi.

#15:25#

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html