Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.07.2004



On Thu, 22 Jul 2004 22:22:45 +0300, Tuomo Perälä <stuuri2_ät_hotmail.com> wrote:

> Mllä ohjelmalla saa digikameran videon äänen paremmaksi??

Riippuu vähän siitä mitä sille äänelle pitää tehdä. Onko kyseessä tasonvaihtelut/hiljainen signaali, kohina, huono taajuusvaste vai kenties kaikki nuo yhdessä?
En ole videota vielä käsitellyt, joten en tiedä video-ohjelmista, mutta äänenkäsittely on tutumpaa jo konemusiikkiharrastukseni vuoksi. Voisin muuten tarjota äänelle masterointipalveluita, mutta toistaiseksi aikaa ei ole sellaiseen.

On melkein sama mitä ohjelmaa yrittää käyttää äänen parantamiseen, jos ei tiedä millä keinoilla mitäkin ongelmaa pitää lähestyä. Jos on aikaa niin suosittelen kokeilemaan kaikkea. Käsittääkseni mikään ohjelma ei ole täysin automaattinen, vaan aina vaaditaan jonkinlaista säätöä kompressoinnissa, taajuuskorjauksessa, limitoinnissa, ehkä kohinasalpaa/ekspanderia, stereokuvanmuokkainta ja mahdollisesti vielä muuta.

Ohjelmia on kaikenlaisia, esim. Winampilla voi käsitellä ääntä monipuolisesti. Suosittelen tutustumaan myös moniraitaäänitysohjelmaan Audacity (myös ilmainen, löytyy Mac, Linux ja Windows-versiot, olikohan se http://audacity.sourceforge.net).

-- 
Sami "Some-E" Jumppanen
www.mikseri.net/some-e
http://netti.nic.fi/~some-e
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html