Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Mikko Toriseva (mikko.toriseva_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.07.2004



No, jos jatkaisin hieman tuota jo aiemmassa viestissäni ollutta tarinaa siitä kuka olen, kun näitä esittelyjä tänne alkoi putoilla pienen komentelun/kehottelun jälkeen ;-)

Eli olen siis parisen viikkoa keikkunut listalla katsomassa ja ihmettelemässä, että mistä on kyse. Kiinnostus kasvaa aika vauhtia ja viikonlopun ukkosen seuraaminen lisäsi omalta osaltaan myös motivaatiota syventyä vähän paremmin, että mistä tässä oikein on kyse.

Asuinpaikkana on Turku. Eräänlaisena pääharrastuksena ovat linnut eli niiden perässä tulee liikuskeltua jonkun verran. Hyvänä kakkosena tulee juoksu. Mielenkiintoista onkin seurata millä tavalla tämä myrskybongaus tulee tähän kuvioon asettumaan. Kiinnostus luonnon ja sään ilmiöistä on ehkä noussut juuri noilla linturetkillä (kun on ukkoskuuro yllättänyt) sekä yrittäessä saada selvää, että minkälainen juoksukeli on tulossa.

Lintuharrastuksen, sukulaisten, tuttavien toimesta tulee liikuskeltua melko paljon alueella Varsinais-Suomi ja Satakunta, eli näillä alueilla säätilaa tulee tarkkailtua, tietysti pääasiassa täällä Turussa.

Työpaikka löytyy Turun yliopistosta, jossa toimin suunnittelijana ja tiiminvetäjänä, tästä puolesta lisätietoa löytyy osoitteesta: http://momu.utu.fi

En tiedä kuinka paljon listalla on myrskybongareita, jotka ovat myös lintuharrastajia, mutta tähän teemaan ja käytettyihin käsitteisiin liittyen jäin itse miettimään termiä "bongaus". Lintuharrastuksen puolella bongaaminen on eräs harrastuksen muoto, jossa käydään yleensä bongaamassa jo jonkun toisen ilmoittama laji, ja juuri tämä, että käydään katsomassa ja tunnistamassa jo tiedetty laji jossain ennalta tiedetyssä paikassa, tekee toimesta bongaamista. Myrskybongaus on terminä ehkä "seksikkäämpi" kuin myrskyhavainnointi, enkä tiedä kieliopillisista seikoista, että mikä olisi oikea termi, enkä tässä myöskään yritä lietsoa mitään käsitesotaa, tulipahan vain mieleeni. Pitäisikö puhua myrskyjen jahtaamisesta/takaa-ajosta, eikös se olisi suorempi käännös englannista, no ei ehkä sentään niinkään? ;-)

Joten jatkanpa tässä myrskykäsitteiden ja -ilmiöiden opiskelua.



Mikko Toriseva

mikko.toriseva_ät_pp.inet.fi
+358 400 594 335

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html