Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Jukka Salimäki (jukka.salimaki_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.07.2004


Raju ukkonen riehui Kotkassa
Julkaistu 17.07.2004 17:17

Raju ukkonen toi runsaasti vettä ja rakeita Kotkaan iltapäivällä. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan ukkosta esiintyi kauttaaltaan Etelä-Suomessa.
Kotkassa satoi kello 15.00 aikoihin erityisesti Kotkansaarella riehuneessa ukkosessa vettä kaduille kymmeniä senttimetrejä ja rakeita nurmikot ja tienpientareet valkeiksi. Viemärit eivät ehtineet vetää kaikkea sadevettä, jota oli kaduilla palokunnan arvion mukaan parhaimmillaan kolmisenkymmentä senttimetriä.
Talojen vesirännit olivat jääkylmiä, kun rakeet pakkautuivat niihin. Katujen viemäreistä irtosi veden paineessa kansia ja autoilla oli vaikeuksia liikkua syvissä lätäköissä.
Palokunta joutui apuun, kun vesi tulvi muun muassa Kotkansaaren keskustassa olevaan liikehuoneistoon. Myös Liikekeskuksessa autojen pysäköintihallissa lainehti.
Kaakkois-Suomen hätäkeskuksen mukaan Kotkan rajuilman jälkeen alkoi rankkasade Kouvolassa.
Ukkonen riehui iltapäivän lopulla myös Loviisan ja Porvoon seuduilla. Vaalimaalla oli pieni maastopalo. Palokunnan arvion mukaan sen sytytti salama, mutta palo saatiin tyrehtymään alkuunsa.

(MTV3-STT) T. Jukka S.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html