Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Mikko Toriseva (mikko.toriseva_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.07.2004



Moi,

Olen tässä muutaman viikon seuraillut tämän Myrskybongarien listan viestejä ja lueskellut myös aiheeseen liittyviä juttuja näiltä mainioilta suomalaisilta www-sivuistoilta. Myrskybongaus-harrastukseni on siis ihan alkuvaiheissa, orastava kiinnostus on alkanut linturetkillä, joilla aina silloin tällöin on päässyt seuraamaan näitä luonnon voimakkaita näytöksiä ukkosineen ja ukkossadekuuroineen jne.

Mutta asiaan. En oikein tiedä, että mitä tietoja havainnoista pitäisi kertoa, joten laitan tähän nyt mitä itselleni tuli laitettua ylös juuri äsken yli menneestä ukkosesta.

Havaintopaikkana on Turku, Halinen, Pähkinämäki. Turkua paremmin tunteville paikka on siis ihan siellä Halisten perällä oleva asuinalue ja sen vieressä oleva Pähkinämäki.

Lännestä saapui ukkosrintama siten, että etäisyys oli klo 12.20 noin 3-4 km (salamoiden ja jyrinän perusteella laskettuna) ja klo 12.40 alkoi todellinen pauke ihan päällä. Melkoisen kovaa jyrinää ja kolinaa kesti klo 12.55 asti. Tänä aikana eli 12.40-12.55 välisenä aikana laskeskelin, että salamointi oli melko voimakasta ehkä keskiarvona jotain 1 salama/2 minuuttia, tiheimmillään salamointi oli 1 salama/minuutti. Korostan, että tämä on melko summittainen arvio, hoksasin laskea tiheyttä vähän myöhässä. Muutamat räsähtivät hyvinkin lähellä, mutta mitään vahinkoja en kuitenkaan havainnut. Sähköt räpsähtivät poikki kerran tullen samantien takaisin.

Voimakkaan sadekuuron joukossa tuli klo 12.45 noin 20 sekunnin ajan raekuuro, jossa rakeiden halkaisija oli noin 3-4 mm.

Ja tämä siis tänään 17.7.2004.



Mikko Toriseva

mikko.toriseva_ät_pp.inet.fi
+358 400 594 335

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html