Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Jukka Salimäki (jukka.salimaki_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 21.06.2004



Ilkasta poimittu juttu:

Ukkonen poltti autiotilan rakennukset

YLISTARO  Sunnuntaina iltapäivällä Etelä-Pohjanmaalla terävästi kolistellut ukonilma sytytti pitkään autiona olleen maatilan päärakennuksen Ylistaron Hormankylässä. Muutaman sadan metrin päässä olevalta tilalta nähtiin salaman iskevän autiotalon suunnalla ja hetken kuluttua metsän takaa alkoi nousta kova savu. Naapuri ilmoitti havainnostaan hätäkeskukseen kello 14.30 aikaan.

Palomiesten tultua paikalla yli kymmenen kilometrin ajomatkan takaa tilan päärakennus paloi täysin avopalona ja vesikatto oli jo romahtanut alas. Viereinen varastorakennus oli myös liekeissä. Palomiehet saivat kuitenkin estettyä pihapiirissä olleen navettarakennuksen syttymisen kuumuuden voimasta, vaikka sen räystäät ehtivät jo mustua.

Kooltaan 6x10 metrinen, hirrestä rakennettu päärakennus tuhoutui palossa täysin ja viereinen ulkorakennus kärsi huomattavat vauriot. Ulkorakennuksessa tuhoutui myös museoikäinen Mercedes henkilöauto.

t. Jukka S.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html