Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_pp2.inet.fi)
Päiväyksen mukaan: 28.05.2004


Moi,

Ehkä teidän kannattaisi kokeilla "bustola taktiikkaa" ja muuttaa huitsin nevadaan sieltä pääkaupunkiseudulta....?

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että sitten kun kaikki ovat tulleet vakuuttuneiksi teidän huonoista bongaustaidoista, surkeasta tietopohjasta ja kaiken lisäksi vielä väärästä asuinpaikastakin, niin silloin teidän nimet eivät ehkä tulisi ensimmäisinä mieleen.

Kyllä kaikelle on syynsä. Jos toimittajat haluavat haastatella pääkaupunkiseutulaisia, niin ei heitä silloin ohjata kenenkään lappalaisen luokse. Jos toimittajat ja muut erityisesti arvostaisivat säätietoutta, josta on jotain ihan oikeaa virallista näyttöä, niin ei heitä silloin ohjata kenenkään, joka vuosi väärässä olevan näkinkengistä ennustavan, wannabe-tieteilijän luokse.
Jos toimittajat haluavat tietää, mitä todellinen myrskybongaus pitää sisällään, niin kyllä heidät tässäkin kohtaa ohjataan sinne missä eniten tietoa/NÄYTTÖÄ/menestystä/kilometrejä on..... Muistaakseni kaukana menneisyydessä, kun hämeessäkin vielä ukkosti, oli täälläkin kysyntää myrskybongausjutuista, mutta eipä ole enää. Ei merkkiäkään ukkosesta, ei merkkiäkään mielenkiinnosta.

Eli, oman käsitykseni mukaan Suomessa on varmasti paljon bongareita, jotka ovat oikeasti hyviä ennustamaan kuinka ukkospilvet tulevat kehittymään ja kuinka päästään parhaille katselupaikoille. Osa heistä näkee valtavan määrän ukkospilviä vaikka ei edes yrittäisi, koska sattuu asumaan ukkosherkällä alueella. Osa heistä ei näe mitään, koska asuinpaikalla ei ukkosta eikä ole aikaa/rahaa ajaa maailman ääriin. Toisilla taas on osaamista, aikaa, rahaa, väneitä ja valtava määrä hyviä havaintoja. Jos/kun minun pitäisi valita mikä ryhmä näistä on kaikista edustavin median silmissä, niin se on tuo viimeisin ryhmä.

Miksi tuo viimeisin ryhmä ja mikä erottaa sen kahdesta muusta ryhmästä? Jos verrataan ensimmäistä ja viimeistä ryhmää, niin yksi tärkeimmistä erottavista tekijöistä on työn(näytön) määrä. Eli viimeisen ryhmän toiminnasta ja valinnoista voidaan jälkikäteen sanoa miksi tehtiin mikäkin valinta. Miksi ajettiin tuonne, miksi hylättiin tämä vaihtoehto, miksi valittiin juuri tuo tie ja miksi poistuttiin häntä koipien välissä juuri tuohon suuntaan. Viimeiseltä ryhmältä voidaan löytää muitakin perusteluja kuin: Ilma näytti ukkosherkältä, joten päätin mennä ulos, istua perseelleni ja tadaa, maailman upein ukkosmyrsky oli siinä! Toisin sanoen, jo pelkästään matka tekee viimeisen ryhmän bongauksesta huomattavasti mielenkiintoisemman ja jo pelkästään matka tuottaa noita näyttöjä, joita esim toimittajat kaipaavat. Pelkästään tehdyt matkat myös luovat mielikuvan siitä, että ko. ryhmä on ihan oikeasti ollut bongaamassa myrskyjä eikä pelkästään säkällä paikalla. Tuo samainen matka on se taipale, jossa osaaminen punnitaan ja jonka aikana näytöt osaamisesta syntyvät ja muodostuvat. Kaikki on kiinni näytöistä, jos kukaan ei olisi koskaan kuulluutkaan viimeisen ryhmän toiminnasta ja seikkailuista, ei sitä myöskään kaivattaisi. Jos viimeiseen ryhmään vielä kuuluu ihmisiä, jotka sattuvat olemaan virallisia sää-alan ammatilaisia, niin se on viimeinen naula arkkuun!!! Asia nimittäin saattuu HYVIN USEIN olemaan niin, että ammatilaisten sanaan luotetaan vain noin miljoona kertaa enemmän kuin tavallisiin pulliaisiin... Riippumatta siitä, vaikka nuo "ammatilaiset" olisivat täydellisiä idiootteja ja aina väärässä, niin siitä huolimatta heillä on luottoa aivan pirun paljon enemmän kuin jolllakin asiat hyvin tuntevalla tavallisella pulliaisella. Jos taas asiat hyvin tuntevat ammatilainen käyttää säädataa bongausreissulla ennustaakseen minne ja miksi pitäisi mennä, niin....kysyn vaan, voiko Suomesta löytyä yhtään ainoaa parempaa ja uskottavampaa esimerkkiä vakavasta sekä ammattitaitoisesta myrskybongauksesta???? Kun mukaan luettaan vielä toistuvasti tulevat mahtavat kuvat itse myrskyistä ja kertomukset niiden kehityksestä siellä ja täällä, niin.....valinta on aika selvä. Ilman muuta tarjoiaisin jälkimmäistä ryhmää medialle.

Jos taas verrataan toista ja viimeistä ryhmää keskenään....No, ei ole paljon verrattavaa. Osaaminen??? Havainnot??? vs. Osaaminen, välineet, havainnot, tarinat onnistumisista ja epäonnistumisista, kuvat, reitti jne....

Toki High Latitude Chase Team ymmärtää, että jos

  1. kukaan ei tuntisi teitä
  2. olisitte surkeita bongareita

Niin silloin kukaan ei kyselisi teitä. ;-) Asia on kuitenkin niin, että moni tuntee teidät ja olette HYVIÄ! Koko ketju suunnittelusta toteutuksen kautta dokumentointiin toimii High Latitude Chase Teamissä! Omasta mielestäni ko. team on Suomalaisen myrskybongauksen lippulaiva eikä päätä pitäisi montaa sekuntia kauemmin vaivata tajutakseen miksi, se on tuomittu edustamaan.

Ainiin ja vielä yksi asia....älkää hyvät miehet tehkö samaa virhettä, kun melkein kaikki noi pääkaupunkiseutulaiset toimittajat. Oikeastaan joka kerta kun pääkaupunkiseudulta soitetaan, soittaja olettaa että myös vastaaja asuu pääkaupunkiseudulla. Älkää tekään olettako, että kaikki media esiintymiset tehdään pääkaupunkiseudulla tai, että te edes tiedätte kaikista media esiintymisistä tässä maassa. Ihmiset ja toimitttajat ;-) ovat suht. suoraviivaisia, mutta oma-aloitteisia. Heillä on tapana onkia yhteistietonsa, vaikka kukaan ei noita tietoja heille hopealautasella tarjoaisikaan.... On myös aika turha olettaa, että noi hämäläiset tuntisivat kaikki Suomalaiset myrskybongarit. Ihmisillä on toisinaan tapana tuntea eniten porukkaa omasta lähimaastostaan ja näin ollen voisi myös olettaa, että pääkaupunkiseudun bongarit edes jossain määrin tuntevat toisiansa....Jos eivät vielä tunne, niin ainakin alkavat tuntea sitten, kun saatte noi pääkaupunkiseudun sisäiset nakitustalkoot kunnolla käyntiin. ;-)

Terveisin,
Tom E,
joka ei ole nähnyt vielä yhtään salamaa tai rakeita tänä vuonna.

>Samaa mieltä... Allekirjoittanut, Ari ja Paavo olemme hoitaneet
>kaikki tämän vuoden mediakeikat (2 x tv, 2 x radio ja 2 x sanomalehti).
>Lisäksi tulossa on todennäköisesti vielä yksi radiokeikka ja
>muutamat innostuneet toimittajat ovat "uhkailleet" uusien
>juttujen teolla.
>
>Vaikuttaa vähän siltä, että nakit ohjautuvat lähes toistuvasti
>tänne Hkiin eri puolilta Hämettä (joskus pitkänkin puhelinketjun
>jälkeen). Löytyyköhän tälle jotain selitystä...?
>
>Joku voisi nyt sanoa, että turha valitttaa - mitäs olette suostuneet
>pyyntöihin. Pääsääntöisesti toimittajat ovat kuitenkin soitelleet
>jo useita bongareita läpi ja allekirjoittanut ei ole monestikaan enää
>kehdannut laittaa "vahinkoa" eteenpäin.
>
>Mediapyyntöjen määrä kasvaa koko ajan - medianaamojen
>koonnille taitaa todellakin olla tarvetta, ettei muutaman ihmisen
>tarvitse hoitaa kaikkia keikkoja.
>
>Hyvää tässä kaikessa on kuitenkin se, että harrastus on ollut
>poikkeuksetta esillä erittäin positiivisessa hengessä.
>
>AJP
>
>ps. yhteystietoja toimitajille viljelleet voisivat jatkossa miettiä
>antaako enää saman tyypin puhelinnumeroa eteenpäin n:ttä
>kertaa lyhyen ajan sisällä...

>l

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html