Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Juha Ojanperä (juha.ojanpera_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.08.2012



Moi,

Nasan nettisivuilla hyvä artikkeli yöpilvien synnystä. Artikkelissa kerrotaan, että yöpilvien tärkein aiheuttaja on meteoripöly, jonka hiukkaset toimivat tiivistymisytiminä korkealla ilmakehässä. Tämä lienee epäilemättä totta. Lisäksi artikkelissa kerrotaan, että kasvihuonekaasu metaani voi päätyä korkealle yläilmakehään ja hajota siellä monimutkaisten reaktioiden kautta vedeksi tuoden vettä yläilmakehään. Näin ollen metaani siis myötävaikuttaisi yöpilvien muodostumiseen. Metaanin määrän lisääntyminen ilmakehässä on liitetty ilmaston lämpenemiseen, ja näin ollen siis yöpilvien esiintyminen ja niiden yleistyminen olisi linkittynyt ilmaston lämpenemiseen.

Tässä linkki: http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/07aug_meteorsmoke/

/Juha

--

Juha Ojanperä



http://ojanpera.wordpress.com

--

Tutustu Saunalahden edullisiin liittymiin osoitteessa http://www.saunalahtifi/

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)