Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.04.2012



Anteeksi konservatiivisuuteni, mutta onkohan Taivaanvahti ihan oikea paikka tuollaiselle tekniselle keskustelulle? Itse huomasin tuon vasta, kun siitä vinkattiin. Tokihan tätä listaa lukee rajoittuneempi joukko ilmakehäharrastajia, mutta varmaan suuri osa, jolle asiasta olisi iloa..

Halokuvien pinoamisestahan on juteltu ainakaan pitkätkin tovit ja käyty kädenvääntöä. Varmaan jo pitkään on hyväksytty se, että tuo on tehokas tutkimusmenetelmä löytää himmeitä muotoja ja saada kiusallinen kohina matalammaksi. Varmaan ihan yhtä oikeutettua, kuin tähtikuvaajien käyttämänä.

Mutta kunnon dokumentointia ja ohjetta pinoamiselle ei taida löytyä verkosta suomeksi keneltäkään? Olisin itse todella ilahtunut, jos kuvaajagurut jaksaisivat kirjoitella kunnolliset ohjeet vaikka wikiin yhteistuumin. Onkohan liikaa odotettu?

Juurikin yhteisestä ohjeistuksesta olisi iloa jossain yhdessä paikassa, ettei sitä tarvitsisi etsiä jotain blogi- tai foorumikirjoituksesta ja jonkun määrätyn halohavainnon kommenteista. Sinänsä ei tietenkään ole huonoa, että asia on tullut em. kanavilla esille ja siitä kyselijöille vastataan, mutta olisi ylen hienoa, jos asian syvällisempää tekniikkaan voisi viitata jollain linkilläkin.

Minulla on toinen kuvakäsittelyä koskeva ajatelma, mutta kirjoitan siitä oman viestin.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)