Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.12.2011



Jari on kunnon työn vetäjänä ja on aiheellista, että pientä kierto vetäjyyshommissa tapahtuu. Säännöllinen kierto, vaikka vuoden pesteissä antaisi mahdollisuuden lähteä vetäjäksi pelkäämättä,  että tulee eläkevirka. Muutamassa jaostossa tällainen kierrätys on toiminut, ainakin jonkin aikaa.

Itse ainakin toivoisin, että jollain olisi rohkeutta kokeilla. Vanhojen konkareiden on kyllä helppo antaa taustatukea.

Jaoston ja harrastusryhmän olennaisin ero, että harrastusryhmä on monessa suhteessa epävirallisemmassa asemassa Ursassa kuin jaosto. Käytännössä mm. budjetin suhteen. Ei niin, etteikö harrastusryhmäkin  rahaa saisi, mutta se täytyy erikseen anoa ja perustella.

Ehkä suurempi ongelma on, että epämääräinen harrastusyhteisö ilman vastuunkantajia saa huonommin aikaan mitään yhteisiä, esim. tapaamisia  tai projekteja tai vaikkapa kirjoittelua verkkoon tai paperille. Väitetään, että itseorganisoidusti ja spontaanisti verkossa syntyy kaikenlaisia kaljakelluntoja yms. mutta käytännössä aina joku on aloitteen tekijänä.

Ilman jonkunlaista kontaktihenkilöä uusien ihmisten on vaikea tulla mukaan, kun eivät tiedä ketä yhteisössä pitäisi kysymyksin lähestyä.

Kyllä varmaan ilmakehäharrastajilla on mahdollisuus toimia harrastusryhmänä  esim. tämän listan ympärillä. Harrastusryhmän perusvaatimukset ovat: joko ryhmällä on yhteyshenkilö tai yhteinen viestintäkanava. Jälkimmäinen täytyy kyllä tämän listan kautta.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)