Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.02.2011



Aidot hämäränsäteethän syntyvät purppuravaloon tai muihin selkeän taivaan ruskon väreihin leikkautuvina varjoina.

On vähän makuasia, kutsutaanko säteiksi niitä varjoja, jotka leikkautuvat pois ruskosta vain niin ruskon alueita, jotka jäävät varjojen väliin. Itse miellän asian jälkimmäisiksi, vaikka todellinen ilmiö on ne varjot.

Tuossa kontrasti-ideassa voi olla perää. Varjot voivat varmaankin näyttää ruskon suhteen vastaväreiltä. Vaaleanpunaisen komplementtina on jotain vihertävän tapausta. Itse en kyllä muista kiinnittäneeni huomiota kuin sinertäviin sävyihin.

Kameralla otettuihinkaan kuviin ei voi täysin luottaa. Sielläkin värisävyt on pitkälle kameran säädöistä riippuvia eivät taatusti myöskään täysin vastaa visuaalista vaikutelmaa.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)