Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: jari.luomanen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 09.11.2010



Suununtai-iltana 7.11. juuri alkaneessa lumisateessa oli nähtävissä heikko pilari vastaantulevien autojen valoissa. Siis Tampereella. Se näkyi lumisateen jatkuttua vielä äärimmäisen heikosti lampullakin, mutta mitään kummempaa näytöstä ei sillä kertaa irronnut.

Eilen illalla ja yöllä 8-9.11. olimme Himoksella Riikosen kanssa. Ja siellähän lätisi oikein kunnolla! Helminä olivat hetkittäin erittäin terävä Moilanen, kirkas "auringonpilarin intensiteettiraja" (uusi nimi tulollaan) niin positiivisella kuin negatiivisella lampun elevaatiolla, 46-asteen Parryt, aurinkokaari & ala-aurinkokaari, komeat diffuusit. Varmaan Tricker myös. Mitäs muuta, pylväspilaria tietty, nättiä ylläsivuavaa ja yläkuperaa Parrya. Täytyy katsoa jos kuvista saa kaivettua jotain vielä esiin. Oikein ilahduttava setti kauden avajaisiksi!

Riikonen kuvasi kiteitä, minä näytelmää. Kidenäytteissä oli erittäin hienoja, täydellisiä pylväitä. Osassa kiteitä ei ollut näennäisesti minkäänlaisia virheitä, ei kuplia, ei mitään. Sitten kiteiden päihin alkoi kasvaa laattamaisia jatkeita.

Kolmen tunnin yöunilla mennään, kuvia illalla. :)

t. Jari

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)