Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.08.2010



5./6.8.

Myös Helsingissä 5./6.8. klo 22.30-23.10 NEG

4./5.8.

Ei kukaan sattunut katselemaan taivasta, vaikka suuressa osassa maata taisikin olla jonkun verran pilviä. Menin kuvaamaan, koska päällä oli yöpilvien ja repojen mahdollisuus.

Helsingissä oli aika paksua yläpilveä, vaikkakin tähtiä näkyi aika hyvin. Kuu ja Jupiter kumottivat ohuen harsonläpi idässä ja kaakossa.

Visuaalisesti en ollut näkevinäni mitään varmaan, mutta pilven takana tuntui näkyvät sinertäviä alueita. Osa näyttää kuvienkin perusteella vain vaaleammalta taivaalta yläpilvien takana, mutta ainakin kuvasarjan alkupuolella olevissa kuvissa näyttää, kuin olisi yöpilvikuituja. Sarjan loppupään kuvien sinertävästä kajosta en olisi ihan varma.

Kuvat:
http://www.ursa.fi/galleria/thumbnails.php?album=129

Olisi kiva kuulla, jos vastaavia havaintoja on muilla.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)