Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.05.2010


Olen vähän samoilla linjoilla Markon kanssa. Uusia nimiä ei jo olemassa oleville vakiintuneille nimille kannata ryhtyä keksimään. Olkoonkin, että esimerkiksi biologian puolella nisäkkäiden nimistölle annettiin uuden suomenkielisten nimien suositukset. Siellä käsittääkseni tarkoitus oli poistaa harhaanjohtavaa nimistöä ja toimikunnan työ oli paikoin varsin luovaa.

Haloissa ongelmakentän muodostavat varmaan uudet mm. lähihalojen havaitsemisessa todennetut muodot, joille ei ole vakiintunutta nimeämisjärjestelmää. Kovin teknisenoloisia nimiä en kuitenkaan kaipaisi, kuvaavia nimiä toki.

Jari ehdotuksessa on kuitenkin se loistava idea, että haloista syvällisemmin oppimaan haluaville tuollainen syntymekanismin mukainen luokittelukaavio voisi auttaa hahmottamaan halojen "sielunelämää", tunnistamaan samankaltaiset syntytavat ja auttaa havaintotilanteessa huomaamaan himmeämpiä harvinaisuuksia.   En voi itsekään väittää olevani täysin perillä näistä, joten tuollainen hahmotelma esim. halo-oppaan yhteydessä olisi tervetullut.

-VeikkoM-

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)