Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (marko.pekkola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.08.2009



Hei vaan Samille, Petterille & kollegoille,

>> Harmi, ettei Ursa ole ollut kiinnostunut vastaavan käytöstä
>> harrastajien hyväksi. Havainto.netistä kun saisi valmiit raportit
>> tilastoja varten ja Ursa Minoriin julkaistavaksi.
>>     

> Olen myös tarjonnut havainto.net arkistoa Ursan käyttöön, muttei
> asiasta ole herännyt mielenkiintoa. Tuntuu minusta oudolta, ettei
> Ursa edes tutkisi arkiston käyttöä omiin tarkoituksiinsa.
>

En ole aiemmin kuullut, että Petteri olisi tarjonnut järjestelmäänsä Ursalle. Tarjoamisella ymmärrän tässä tietysti sitä, että lopputulos olisi ei-kaupallinen, ei-yksityinen tietokanta ja sivusto, jonka kehittämiseen muillakin harrastajilla olisi mahdollisuus esittää näkemyksiään. Jos näin on, niin idea Petterilta on mielestäni tervetullut ja kiinnostavakin.

Avaruus.fi on juuri toteuttanut pitkässä, hyvässä yhteistyössä Ursan tulipallotyöryhmän kanssa tulipallolomakkeen (vilkaiskaa: www-test.avaruus.fi, kohta "havainnot") ja paraikaa Jarmo Moilanen laatii tietokantaa mihin tulipallodata sijoitetaan. Meidän lähtökohta tässä oli ennen kaikkea käytännön tarve saada jotain oikeasti toimivaa aikaan akuuttiin tarpeeseen tässä ja nyt. Veikkaisin että sama "jotain toimivaa juuri nyt" -näkökanta on ohjannut esim. muuttuvien tähtien ja syvän taivaan ystäviä toteuttamaan omia tietokantojaan ja lomakkeitaan.

Kiitokset uudesta tulipallolomakkeesta menevät muuten tässä yhteydessä etenkin Jarmo Moilaselle, Esko Lyytiselle, Outi Rikolalle, ja tulipallotyöryhmän kaikille runsaasti palautetta ja korjaustoiveita antaneille jäsenille, mutta myös Mediasignal Communicationsille.

> Onkohan tässäkin takana se kolossaalinen kaikkien mahdollisten Ursan jaostojen yhteinen havaintokanta, joka sitkeästi pysyy ikuisuusprojektina, eikä koskaan valmistu (onko sitä edes päästy aloittamaan?) ja samalla tehokkaasti estää erillisten havaintokantojen perustamisen.
>

Olin yksi niistä, jotka aikoinaan ehdottivat yhteistä havaintokantaa, ja tarjouduin osallistumaan siihen projektiin, mutta en ole kuullut siitä vähään aikaan. Viimeksi kun juttelin asiasta parin pääsääntöisesti ko. ehdotuksesta kiinnostuneen kanssa, ymmärsin ettei ihan viime aikoina ole paljon tapahtunut tälle projektille. Ihmisillä on kiireitä ja harrastus on harrastusta eli vapaa-aikaa - ja vaikka haluaisi niin kaikkeen ei repeä yhtä aikaa.

Veikkaisin että suurin ongelma haluttomuudessa ottaa jokin yksityinen sivusto ja tietokanta lähtökohdaksi on joko se, että sama yksityinen taho haluaa omistaa sen tai ainakin päättää sen kaikista yksityiskohdista itse. Jos tästä ei ole (toivon mukaan) kysymys, niin sitten kysymys saattaa olla siitä, että kun ja jos halutaan pykätä iso yhteinen tietokanta eri alojen harrastajille, niin siinä halutaan lähteä puhtaalta pöydältä.

> Raportointikynnys tietokantahärpäkkeelle on ainakin omalla kohdallani
> huomattavasti alhaisempi, kuin jos raporttia pitäisi lähettää listalle
> tai suoraan jollekin henkilölle.
>

Jep, juuri näin.

Parh. terv.
Marko
(Tähdet ja avaruus / avaruus.fi)

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)