Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.01.2008



Klo 16.30-17.30
Espoo-Helsinki

Itse huomasin helmiäiset klo 16.30 aikoihin, kun olin tulossa Espoosta junalla Helsinkiin. Pitkään piti pähkäillä, onko kyseellä yläpilvet vai helmiäiset. Epäilykset olivat kuitenkin jälkimmäisissä. Pilvet olivat valkeita, pääosin pilviä valkeita kuituja, terävien yöpilvikuitujen (IIb) näköisiä. Vähän muunkinlaista  tavaraa oli näkyvillä

Noin klo 16.45 taivas oli tuhnuinen, ilmeisesti alapilvitavaraa oli sotkemassa näkymää. Päätin kuitenkin odotella, että Aurinko meni alemmas, jotta tulisi varmuus.

Klo 17.00 aikoihin pilvet alkoi punertaa ja viimein olin vakuuttunut,  että alkuperäinen epäilys oli oikea. Punertavaa pilveä oli ehkä 40 asteen korkeudelle ja laajalti lännen ja etelän välillä.

Varttituntia myöhemmin menin merenrantaan avoimemmalle paikalle kuvaamaan ja näytelmä oli selkeä tapaus. Seurasin pilviä klo 17.30-40 asti. Tuossa vaiheessa ne alkoivat vähitellen hiipua.

Muutama kuva on verkossa:
http://www.ursa.fi/galleria/thumbnails.php?album=93

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)