Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Riikonen (marko.riikonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.11.2007



Eilen oli halopaiva Rovaniemella, parhaimpana muotona irtosi Moilasen kaari. Pistan kuvan haloreportsiin viela tanaan, jos ehdin. Olin liikkeella auringon noususta laskuun, mutta ajauduin ehka sivuun parhaimmista rahinoista kaupungin laitamille. Olen kuullut monelta ihmiselta eilisen hienoista haloista kaupungissa, tanaan tuli aamulla mummo vastaan joka kysyi "kuvaatko sina niita haloja?" ja kertoi nahneensa tien paassa keskustassa nayttavan halon, sivuauringon selvastikin. Puhui myos kuinka oli nahnyt pilkilla Kemijarvella joskus helmi-maaliskuun vaihteessa 7 aurinkoa taivaalla. Pitaa alkaa kuljettaa kynaa ja vihkoa mukana jotta voivat tehda piirroksen. Muutenkin mummeli sanoi etta "niita on tana talvena nakynyt" - piristavan valveutunut tapaus.

Eilen illalla pilareita kuvatessani ja omaa lamppua valilla polttaessani pimealla luistelukentalla kurvasi paikalle auto josta astui ulos nuori poika. Poika kysyi teenko mina nuo valot. Ajatteli etta olen ripotellut ympari kaupunkia ylospain osoittavia heittimia. No, pois lahtiessa poika oli rahtusen verran tietavampi.

Viime yona menin nukkumaan klo 01 pilareiden ollessa taivaalla, kun ei sen paremmaksi pistanyt. Taivas oli taas pilvinen ja lunta ripotteli luonnostaan. Tana aamuna hieno sumu verhosi kaupungin ja aurinko paisteli kelmeasti nayttaen auringonpilarin ja heikon yllasivuavan. Nyt on mennyt pilveen. Mutta heti jos selkenee pitaa lahtea kierrokselle.

Marko  

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)