Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.08.2007


Viime yönä (9/10.8.) oli kyllä nätti näytelmä. Olin käynyt ulkona jo klo 23 aikoihin näkemättä vielä mitään. Päätin lomalaisena kuitenkin mennä vielä tarkastelemaan aamuyön taivasta. Sain irc-kanavalla kuulla, että siellä näkyy yöpilviä, joten varustauduin kamerankin kanssa havaintoreissulle.

Näin loppukesästä täytyy jo mennä hiukan pitemmälle havaitsemaan.   Joskaan puolen kilomtrin päässä olevan Tähtitorninmäki  ei ole vielä kovin kaukana.

Yöpilvet urbaani maiseman yllä ja kuunsirpillä koristettuna olivat kyllä hienon näky. Vain sataman järkyttävän voimakkaat  valoheittimet, jotk kyllä valiasevat muutakin kuin satama-aluetta häiritsivät kyllä.

Näytelmää dominoivat voimakkaat poikkijuovat (P), muuten mukana oli molempia vyötyyppejä (IIab). Kirkkaus ylsi mielestäni  k=4:ään asti, vaikka kontrasti tumman taivaan ja yökkösten  välillä lisäsi vaikutelmaa.

Kuvia:
http://www.ursa.fi/galleria/thumbnails.php?album=85

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)