Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Riikonen (marko.riikonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.02.2007



Ihminen on sen verran kiireinen ja laiska nykyään, että auttaisi kovasti vastausten saamista jos antaisi suorat linkit kuviin, multa ainakin loppu into etsiä sieltä oikeaaa kuvaa. http:// myös mukaan, sillä muuten ei ainakaan minun postiohjelmani osaa tehdä aktiivista linkkiä.

Marko

 Niitä minun ottamia kuvia Korpilahdelta 6. ja 7.2.2007 löytyy käsiteltyinä  sivuiltani:  

---> www.ahomi.smugmug.com ja sieltä "Halos 2007"
 

 muutamassa kuudennen päivän kuvassa näkyy aivan kuin olisi jonkinlaista  kirkastumaa auringon ja 22ysk:n välissä eli olisikohan toiveita Moilasen  kaaresta?  

 Lisäksi kuvassa "20070206_AhoMi_0475Am_usm. (sivu 3/4)", näkyy kaaren pätkä  joka lähtee 22renkaasta, aivan saurin yläpuolelta yläoikealle ja menee kohti  46rengasta. 46:n renkaassa näkyy siinä kohdalla myös kirkastuma. Itse kyllä  laittaisin sen tavalliseksi pilveksi tai vastaavaksi.  

  Mites nämä heikot pilarit jotka lähtee sivuauringoista suoraan ylöspäin,  oliko ne pelkästään mitään vai täytyykö niiden jatkua korkealle ylöspäin, että  ne olis oma halomuoto. Noissa muutamissa usmatuissa/negatiiveissä kuvissa  näkyy lyhyet heikot pilarit sivuauringoista. On tästä varmaan ennenkin juttua  ollut mutten enään muista tarkkaan...  

 Jos joku haluaa tutkia kuvia tarkemmin niin noista minun kuvistani on myös  Raw-kuvat kaikista, joiden tiedostonimessä on A-kirjain numeron perässä esim.  20070206_AhoMi_0475Am_usm.jpg. Saan myös tarvittaessa näkymään nuo netissä  olevat kuvat alkuperäisessä koossa.  

 Täytyykin tästä lähin ruveta ottamaan kaikki kuvat suoraan Raw-muotoon, on se  sen verran kätevä kuvamuoto myöhempiä muokkauksia ajatellen. Ja Usmaustakin  (eli Unsharp maskia) voi käyttää myös paljon rajummin niihin.  Yksi miinus puoli vaan on se, että on äkkiä (nykyinen) kameran muistikortti  täynnä kun yhden kuvan koko on n.10megaa.    

  • Mika Aho, Korpilahti -

 ...lisätään vielä että muutassa kuvassa näkyy myös heikko kirkastuma 46  sivuauringossa eli ilmeisesti sivuauringon sivuaurinko.  

 ..Onko muilla semmoista "ongelmaa" näiden listaviestien suhteen että ne  tulevat välillä väärässä aikajärjestyksessä eli johonkin tulee jo vastaus  listalle vaikkei minulle ainakaan ole vielä tullut edes sitä alkuperäistäkään  viestiä??
 (tämä on lähetetty klo 13.16)    

 --
 Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista:  ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
 Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***  Listan www-arkisto:
 http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html  

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)