Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmo.moilanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.02.2007



Moi,

Tuolla on muutama kuvatus Vaalassa tänään näkyneistä haloista: http://www.somerikko.net/halos/disp/20070206.html Jos selain tai virustorjunta varoittelee activex-komponenteista yms. niin ne pitää sallia, muuten ei kaikkia kuvia näe.

Ei nyt hirveän kirkas näytelmä, mutta 18 asteen halo (rengas tai parhelia, makukysymys) lämmitti kovasti -26C pakkasessa.

Ei sattunut jalusta mukaan joten ei pinottuja kuvia. Tein tosin tuosta yhdestä 4 kuvan käsivaralta otetusta sarjasta pinon (kuva #6). Siinä erottuu vähän paremmin nuo "viikset" auringosta yläoikeaan ja ylävasempaan. Pyramidiaurinkokaariko tuli mieleeni... En ole tosin ihan 100% varma onko syseessä edes halo.

Muut näytelmän halot olivat: 22 rengas, sivuauringot, 22 ylläsivuava, auringonpilari, zyk, 46 rengas, 18 rengas/parhelia, ala-aurinko ja lisäksi kuviin jäi tarttumatta alasivuauringot jotka näkyi #1 ja #2 aikana heikkona kidevälkkeenä maastoa vasten. Kuvassa #4 saattaa olla 23 ylempi vähän zykin tuhnun alla vielä tuhnumpana. En oikein saanut tähän hätään kaivettua sitä hyvin esiin. Täytyy yrittää jossain välissä uudelleen käsitellä kuvia.

Pikkaisen työpäivä haittasi havainnointia. Kävin myöhemmin vielä etsimässä kidepilveä ja löysinkin sen. Se vain oli pienentynyt ja sen rippeet olivat paikoittaneet itsensä tuon yhden metsikön keskivaiheille. Sivuauringot näki parilta aukopaikalta hiukan puiden latvojen yläpuolella.

Jarmo

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)