Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kai Hämäläinen (kai.o.hamalainen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.05.2006



Hei,

Valtakunnan viralliseen siitepölytiedotteeseen on ilmestynyt koivu. Toistaiseksi sitä on tullut kaukokulkeutuneena etelämpää, mutta maan eteläosissa todetaan koivun kukinnan myös alkaneen, eli koivun sp-kehiä voi alkaa näkyä minä päivänä tahansa. Viiden vuorokauden sääennusteet ovat aika rohkaisevia tässä suhteessa.

Kuinka oli kehäasiat pähkinäpuun kanssa? Tuli tuossa reilu viikko sitten käytyä kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa mm. pähkinäpuu kukki ulkona. Kukinto ja siitä lähtevä pöly oli silminähden samanlaista kuin koivulla, eihän ne kaukaista sukua olekaan. En ole aiemmin perehtynyt pähkinään tässä valossa, puutöissä kylläkin. Ne jotka ovat koivulle allergisia saavat kuulemma pähkinäpuustakin oireita jos kohdalle osuu.

-kh

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)