Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: kankaro_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 02.03.2006



Tervehdys aktiivit!

Olen itse huomannut pöytälaatikkohavaitsemisen kaikkein rentouttavimmaksi ja antoisimmaksi havaintomuodoksi. Ei tule tunnelmaa latistavia kritiikkejä ja itsellä säilyy hyvä muisto nähdystä kauniista ilmiöstä. Jos taas haluaa raportoida havainnoista, kannatan kyllä ohjetta, jossa jokainen nähty kohde pitää olla dokumentoitu myös valokuvalla ja mielellään perinteisellä filmillä. Varmistus kannattaa myös pyytää kahdelta todistajalta allekirjoituksineen. Niin ja ilmiö olisi myös pystyttävä näyttämään toteen uudestaan koetilanteessa. Ehkä sitten voidaan puhua luotettavasta havainnosta sen täydellisemmässä merkityksessä. Tuollaiselta se ainakin joskus saattaa tuntua. Ei onneksi aina.

Kai se on tuo havaitsijan opastuksen laatu mikä merkitsee, jos ensikertalainen saa vain kritiikkiä, täytyy hänen olla todella aktiivinen ja oikeasti innostunut jatkaakseen havaintosaralla. Itse ainakin syyllistyin todelliseen yli-innostukseen, tiedän mitä oli tarkkailla taivasta jatkuvasti ja kun tietoa kaikista ilmiöistä ei ollut, ei edes sitä miltä ilmiön pitäisi näyttää, tuli väkisinkin väärinkäsityksiä. Onneksi tieto auttaa, mutta kysymys kuuluukin, miten ensikertalaiselle antaa oikeaa tietoa ilman väärinkäsityksiä. Opastus toisensa jälkeen varmasti auttaa asiaa ja ainakin pitää yhteystyön voimissaan. Silloin joskus ennenvanhaan oli oikeaa kirjeenvaihtoa havaitsijan ja jaoston välillä, nykyään se palaute on kai vain sähköpostia jos sitäkään.

Mutta kaipa tämäkin viesti on vain yksi näkemys erilaisten näkemysten joukossa. Päätin itsekin sanoa jotain, enkä vain lukea :)

Keväällä ainakin itse ihastelen eniten edelleen ilmakehän ilmiöistä haloja. Ne ovat monipuolisuudessaan ja kauneudessaan esimerkillisiä.

Pidetään keskustelua yllä, vielä kun kaikki viestit pystyy helposti lukemaan yhdellä kertaa.

Havaintoterveisin
Petteri Kankaro

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)