Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kai Hämäläinen (kai.o.hamalainen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.03.2006


> Tarkennetaanpa omaa viestiäni: Mielestäni on erittäin
> kehittävää, että havainnoista keskustellaan.

> Palaute on mielestäni tärkeää, yhtä
> tärkeää on kriittinen palaute kuin se ihastelu, mitä
> monet havainnot ovat saaneet täällä osaksensa.

Onko nyt niin että se mistä nyt keskustellaan, liittyy tiettyihin sosiaalisiin seikkoihin kuten siihen retoriikkaan, jolla asioita ilmaistaan ja siihen kuinka joku toinen niitä tulkitsee?

Ursan jaostothan syntyivät sitä varten, että tietyistä havainto- ja harrastusaloista erityisen paljon kiinnostuneet voivat tehdä systemaattisia havaintoja (jotka ovat muiden tekemien havaintojen kanssa yhteensopivia jotta niistä voidaan laatia mm. yhteenvetoja), jakaa tietoa keskenään ja kukin jaostossa mukana oleva voi siten kehittää omaa harrastustaan eteenpäin. Loputon tiedonjanohan on tähtiharrastajan tyypillinen oire. Keskinäinen kannustus on aivan keskeistä, jota myös kriittinen keskustelu parhaimmillaan luo, mutta tässä on juuri se hiuksenhieno oikea ja väärä tapa pukea sanoja lauseiksi. Tiettyjen 'uusien' ilmiöiden bongaamisessa pieni kilpailukaan ei ole ollut pahitteeksi (mm. pyramidihalot). Mutta silloin mennään metsään jos varsinkin uusi jaostoon mukaan tuleva kokee (lukemansa perusteella), että hän lähettää havaintojaan 'gurujen hyväksyttäväksi'. Kynnys lähteä sellaiseen mukaan on melko korkea.

Ursan jaostotoiminnassa ei tiettyjä sosiaalisia seikkoja voi jättää sivuuttamatta, vaikka kuinka ajatukset muuten pyörisivät luonnontieteellisissä kiemuroissa. Oman alan eteenpäin vieminen ja tietty kriittinen / tutkiva ote ovat tuttuja korkeakoulumaailmasta ja työelämästä, mutta harrastuspuolella tähän on osattava sovittaa tietty kannustava ja yhteenkuuluvaisuuden ilmapiiri.

-kh

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)