Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.05.2003



Hei!

Tähtihälyjärjestelmä siirtyi tuotantokäyttöön toukokuun alussa. Järjestelmä Santa Margarita oy:n ylläpitämä ja se mahdollistaa hälytysten saamisen sähköpostiin ja kännykkään.

Tähtihäly sisältää tällä hetkellä seuraavat ilmiöluokat:

. halot
. helmiäispilvet
. muut erikoiset ilmakehän valoilmiöt
. kangastukset
. muut myrskytuulet (mm. syöksyvirtaukset, myrskyvaroitukset)
. myrskyindeksit
. pyörretuulet (mm. trombit, pyörteet, suppilopilvet)
. raketti-ilmiöt
. revontulet
. revontuli-indeksit
. satelliitti-ilmiöt
. siitepölykehät
. tähtitaivaan ilmiöt (mm. purkautuvat tähdet ja
  komeettojen äkilliset ilmiöt)
. ukkoset ja valaisevat yöpilvet

Näistä voi rajata itselleen kiinnsotavat kolmitasoisen näyttävyysluokan  sekä erilaisten aluemäärittelyiden perusteella.

Palvelu maksaa 2-2,40 e/kk + 15-16 snt/tekstiviesti. Sähköpostihälyt  eivät maksa lukuaikatilauksen lisäksi erikseen. Eli pelkällä kuukausimaksulla saa sähköpostihälyt. Palvelua voi tilta 6 ja 12 kk:n erissä ja tekstiviestejä 50, 100, 200 ja 400 viestin erissä.

Järjestelmään voi tehdä hälyjä www-liittymällä ja tekstiviesteinä.

Halopuolella varmaankin parhaimmassa asemassa ovat tällä hetkellä alueet, joissa on runsaasti havaitsijoita. Sama pätee joihin ilmakehän valoilmiöiden luokkiin. Sen sijaan helmiäisissä, yöpilvissä, rakettikokeissa ja satelliitti-ilmiöissä hyötyä voi Tähtihälystä olla hyötyä koko Suomen alueella.

Ursa etsii järjestelmän rungoksi noin 10-15 aktiivihälyttäjää, joille makstaan näin aluksi 6 kk lukuaikaa ja 50 tekstiviestiä. Ennen kaikkea etsimme havaitsijoita, jotka seuraavat aktiivisesti taivasta ja mahdollisesti useampia ilmiökategorioita. Mukaan voi ilmoittautua, jos arvelee voivansa tehdä aktiivisesti hälytyksiä.

Todennäköisesti jaostojen autorisoimille hälyyttäjille, jotka ovat omalla rahalla ostaneet palvelua, tullaan korvaamaan tehtyjen hälyjen mukaan viestejä järjestelmästä.

Ainiin, palvelu löytyy osoitteesta www.skyfiles.com.

-VeikkoM-