Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.07.2001



> Tiedossamme ei ole sääharrastajille (ja ammattilaisillekin) sopivaa,
> saatavilla olevaa pilviatlasta. International Cloud Atlas on kuvattu jo
> kymmeniä vuosia sitten ja kirjan saatavuus on vähintään heikko. Siksi voisi
> olla aiheellista koota uusi pilviatlas.

En haluaisi vaikuttaa ilonpilaajalta, mutta jossain määrin asia tuntuu pyörän keksimiseltä uudestaan. Voi olla, että kansainvälinen pilvikuvasto (josta muuten on tehty myöhemmin uusi painos) on vaikeasti saavutettavissa, mutta joitakin vuosia sitten sellainen saatiin tilatuksi suhteellisen helposti Ursaan, kun vain tiedettiin kanavat. Ursan kirjastossa taitaa kyseinen opus olla käsikirjastokappaleena.

Johonkin pisteeseen asti idea voi olla ihan hyvä. Kunnollinen www-sivusto, vaikka Ursaan serverille tai vastaavaan voisi olla perusteltu. Tässäkin tapauksessa kuvaajien kanssa täytyy olla selkeät sopimukset. Julisteen tuottaminenkin voisi olla myös hauska idea.

Huomattakoon, että vuosien mittaan eräät ursalaiset, mm. Parviaisen Pekka ja Luukkosen Ismo (varmaan löytyy muitakin) ovat jo kuvanneet valtavan määrän pilvikuvia. Kannattaisi ehkä myös neuvotella ao. kuvaajien kanssa, josko heillä on halua olla mukana.

Jotenkin kirjan kustantamiseen ryhtyminen vaikuttaa riskaapelilta ja aika massiiviselta puuhalta.

Yhtä kaikki, pilvityyppien luokittelussa kannattaisi käyttää vahvaa pilviin suuntautunutta ammatillaistietoutta apuna. Meillä Ursan ilmakehäjaoston parissa on kyllä harrastettu pilviä vuosikausia, joskin viime aikoina vähemmän.
Yhtä kaikki, täsmällisten pilvimä'äritysten tekeminen on aina ollut vähän vaikeaa.

Asia on sellainen, että kannattaa hiukan pohtia, mihin asti hommaa kannattaa laajentaa ja mihin resurssit riittävät. Harrastuksena pilvikuvaus on ihan hauskaa puuhaa.

-VeikkoM-