Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Timo Leponiemi (fmbb_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 20.07.1998



Jälleen viime yönä (19/20.7.) näkyi Hyvinkäällä kirkkaita yöpilviä, vaikka välillä alapilvet kiusasivatkin. Näytelmän seuraamisen aloitin kello 0.35 ja yökkösiä näkyi 2.25 saakka, jolloin alkoi pilvistyä. Kirkkaammin näkynyt osa oli suunnassa 340-010 astetta, mutta myös suunnassa 010-050 näkyi yöpilviä tummemmalla taivaalla. Näytelmän korkeus jäi 15 asteen paikkeille. Tästä kuten muistakin heinäkuun havainnoista olen ottanut kuvia diafilmille. Kun määrittelytaitoni muotojen yms. suhteen on vielä "oppipojan" laatua, voinee diakuvilta jälkeenpäin tarvittaessa tehdä parempia määrittelyjä.
Havaintoni löytyvät osoitteesta http://www.saunalahti.fi/~fmbb/yopilvet.htm Yöpilviä on näkynyt kutakuinkin joka yö, kun niitä olen lähtenyt tarkkailemaan, kunhan muu pilvisyys on antanut myöten. Normaalia tähän aikaan vuodesta? Vai voisivatko laajat metsäpalot muualla maapallolla nostattaneet tavallista enemmän pölyä yläilmoihinkin (vrt. tulivuorenpurkaukset) ja edesauttaneet yöpilvien syntyä? Kuka kommentoi? Timo Leponiemi
fmbb_at_sci.fi
Puh.0400-939 939