Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Timo Kinnunen (stars_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.10.1997



  Hei!

  Mielenkiintoisesta keskustelusta kiitokseni osallistujille. Selvitän esiintyneitä ajatuksia itselleni ja toisillekin.

  Tosiaan pilvihän on täysin rajaton prosessi, kaunis sinänsä, ja pilvien seuraamiseen ei tarvita instrumentteja. Mistä syystä olen seurannut pilviä paljon nuoremmasta kuin tähtiä.

  Luin hiljattain värioppia sen vuoksi, että tietäisin paremmin, mitkä kukat sopivat minkäkin kanssa esim. kimppuun tai kukkapenkkiin.  Värioppeja ja -järjestelmiä on muuten kehitetty ties minkälaisia. Se aiheutti kieltämättä sekaannusta, että ei ollut käsillä minkäänlaista tietoa, miksi - siis mitä varten jokin värijärjestelmä on kehitetty. (Järjestelmien keksijät varmaankin mielellään näkisivät luomuksensa hakkaavan muut joka suhteessa.)

  Kenttä on edelleen kuitenkin avoin uusille väriopeille. Voi keksiä vaikka miljoonalle sävylle oman nimensä. Kysymys on sitten siitä, mikä on sen tarkoitus. Onko se missään suhteessa tarkoituksenmukaisempi kuin edeltäjänsä.

  Samasta asiasta on nyt kyse pilviluokituksessa. Nyt käytetyssä järjestelmässä on joitakin puhtaita pilvisukuja, ja niiden alalajeja.  (Vrt. puhtaat värit ja välivärit) Kuitenkin on mahdotonta jokaisen olla yksimielinen siitä mikä tuo puhdas väri, tai sitten millainen tuo rotupuhdas pilvi on. (Kokeilkaapa eri vesivärejä ja verratkaa niiden ns. puhtaita värejä.)

  Huihai-, ei kun piupau-järjestelmälle ON siis tilaa. Sille tarvitaan vain perustelut. Vaikkapa: eksklusiivisesti pilvi_harrastajien_, ei -ammattilaisten käyttöön tarkoitettu järjestelmä. Niin, miksi kantaa huolta ammattilaisten järjestelmän puutteista?

                                        Timo Kinnunen