Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Harri Haukka (harri.haukka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.01.2007



Hei listalaiset.  

Olin tuossa yhteydessä Nissisen Markkuun ERINOMAISEN T&A jutun tiimoilta ja meille heräsi yksi idea. Eli mietimme miten saisimme kätevästi talteen ja tutkijoille jakoon tekemämme havainnot asteroideista, eksoista,.... yms. joista on mitattua valokäyrädataa (numeerista yms.). Markku heitti ilmaan ajatuksen Johanna Torpan SAPC –tyylisestä datapankista jonne me voisimme laittaa dataa talteen ja siten siis jakoon. Käytännössä tämä siis olisi eräänlainen SAPC:n kehitysversio jonne laitettaisiin asteroidihavaintojen lisäksi myös siiis muuta valokäyrädataa. Tämä ei liene mahdoton modifikaatio, koska valokäyrädata on valokäyrädataa riippumatta kohteesta. Näin ollen saisimme yhden suuren suomalaisen datapankin jossa data olisi jo valmiiksi sellaisessa muodossa, että tutkijat voisivat sitä hyödyntää. Tämä myös helpottaisi kaikkein työtä, kun mm. kaikkea dataa ei tarvitsi lähettää mm. Artolle eteenpäin lähetettäväksi, vaan Arto voisi mm. ilmoittaa yhteistyötahoille mistä data löytyy. Ainoa asia tietysti on datapankin koodin suhteen olevat tekijänoikeudet yms., eli onko pankki ”liisattavissa” tälläiseen käyttöön?  

Onko tämä idea mitenkään järkevää ja jos on, niin onko se toteutettavissa? Johanna lienee tällä listalla ja hänen kommettinsa olisi mukava kuulla. Myös muut kommentoikaa asiaa. Oli se sitte puolesta tai vastaan. Ainakin itselläni olisi halua ja jopa voimia panostaa havaintotorniverkon kehittämiseen ja ”mainostamiseen” yms.  

Terveisin:

Harri Haukka