Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Anne Pöyhönen (anne.poyhonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.12.2005



Sivulla: www.sundog.clara.co.uk/halo/dogim3.htm

"Sunrise diamond dust sundogs, Utah. Don Brown of Park City ( Utah Skies
) photographed this display on February 7, 2003. The bright sundogs appear 'in front' of the distant scenery because they were created by
"diamond dust" ice crystals floating nearby in the subzero temperature air."

Mitä nimitystä suomeksi käytetään tuosta diamond dustista?

Näin toissa syksynä muutama päivä ennen meren jäätymistä, kylmän yön jälkeisissä aamupakkasissa vastaavan tapaisen ilmiön. Silloin en vielä tiennyt sille nimeä. Länsiväylää Lauttasaareen päin ajaessa, sillan tienoilla, näkyi merellä kummallakin puolella tietä, ja kummallakin puolella nousevaa aurinkoa, selkeä ja korkea punertava pilari leijumassa meren yllä. Todella vaikuttava näky. Hyvä kun pysyin kaistalla aamuruuhkassa. Sen jälkeen sitten tuli hankittua se aina mukana oleva kamera.

Yritin piirtää kuvaa jälkeenpäin, mutta liikkuvasta autosta havaittu tunnistamaton valoilmiö ei ole kovin helppo piirtää litteälle paperille. Ehkä pilarin korkeus oli 2-3 m. Ne olivat kaukana toisistaan, aika lailla eri suunnilla. Mutta aika samanoloisesti kuin tässä Utahin kuvassa.

Tässä nettisivun kuvassa saurit on monivärisiä, mutta tuona aamuna varmaankin alhaalla oleva aurinko oli syypää punaisen värin ylikorostumiseen. Vai mitä mieltä olette tulkinnastani?

En nyt ainakaa muutakaan nimeä ole ilmiölle vielä keksinyt, voisiko se mitä näin olla joku muukin halo? Niin ja mikä tämä kokonaisnimi nyt on suomeksi? Sivuaurinko?Sivuaurinkopilari? ??

Onko kellään linkkejä vastaaviin kuviin?

Kävin tänään katsomassa aurinkoa Espoon Kivenlahden rannalla, mutta lahti oli jo jäätynyt, joten ilmassa ei ollut kristalleja vastaavaa tuottamaan.

Anne P