Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Janne Ojala (joojala2_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.12.2005



Itseasiassa unsharp mask on kuvanakäsittelyssä aika tarkkaan sama analogia. Se ei vaan terävöitä kuvaa. Vaan todell muyös pehmentää kuvaa siellä missä kontrasti ei ole tarpeaksi suuri. kuten jo mainittiinkin.

Teknisesti ottaen unsharp mask on kombinaatio epäterävöityksestä (blur) ja highpass filtteristä. Korkeampitasoisenkin filtteröinnin voi nääinollen tehdä itse. Niinpä takaisin nimeen, tässä highpass filtteri syöetään epäterävöitetyn kubvan maskiksi.

Eli toisinsanoen USM pistaa kuvasta matalan frekvenssin variaatiot ja lisää korkean frekvenssin variaatiota jos täysin signaalnkäsittelyoppia ajatellaan. Tosiasia on että mitään kikkaa todella tuoda terävyyttä kuvaan ei ole muutakun kuvata paremmin.

Täytyy tosin sanoa että kun on muutaman vuoden katsonut täysin digitaalisen HDRI kameran jälkeä taivaskuvissa yleisesti on kumma ettei kukaan kovanluokan halokuvaaja ole hankkinut sellaista. Kun tämä laitteenpalanen näkee kuitenkin koko auringon muodon hukkkaamatta muuta kuven voimakkuudesta johtuvan leviemisen ominaiuuttaa samaan aikaan.