Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Riikonen (marko.riikonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.08.2005



Porukat,

Laitoin Ismon listalle ja Pertti Pääkkösen minulle suoraan kirjoittamien viestien innoittamana yhden kuvan lisää 20 elokuuta näytelmästä näytille:

http://www.ursa.fi/~riikonen/halophotos2005/200805_Valkealampi1.html

Tämä on siis ensimmäinen yksittäinen kuva näytelmästä. Himmeä se oli, mutta olin niin varma siitä että kyseessä on 23 parheelia että pystytin kuvaussysteemin kasaan.

Tämä vain esimerkkinä siitä että yksittäisiä 23 parheelioita näkyy ja minä ainakin luotan vaistooni ihan ilman tarkkoja mittauksia. Nyt näytelmä sattui kehittymään, mutta usein se pysähtyy kuvan esittämään tilanteeseen. Joskus voi kyllä mennä pieleen, mutta uskoisin että paljon useammin osuu oikeaan.

Ja nythän meillä onkin mittausta helpompi metodi todeta onko yksittäinen utukaari auringon päällä 23 parheelia vai 22 ylläsivuava: otetaan useita kuvia, pinotaan ja katsotaan miltä sitten näyttää. 22 ylläsivuavat luultavasti pitenee itsensä näköisiksi ja 23 parheeliat saanevat seurakseen 18 tai 9 kamaa.

Marko