Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Riikonen (marko.riikonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.08.2005



20 elokuuta oli sellanen keskinkertanen pyrasatsi. 18 ja 20 renkaissa ei esim näkynyt värejä visuaalisesti. En nähnyt pyramidiaurinkokaarta enkä 35 rengasta. Muut näin. Ihmettelen vähän etten huomannut 35 rengasta, sillä se näkyy selvästi yksittäisissä unsmatuissa kuvissa. Oli peilikin kädessä. Ehkä sen näkeminen kaatui siihen kun joka 10 sekunti otti kuvan ja muutaman minuutin välein liikutti siihen päälle kameraa. Näytelmä kesti muuten pitkään: otin kuvia 1.5 tunnin aikana eikä pyrakama kuvaamisen lopetettuanikaan heti kadonnut.

Niin, ja pientä "haloa" en myöskään nähnyt, jos sen olisin nähnyt, sehän olisi ratkaissut asian. 7 kuvan yhdistelmässä se on niin pelottavasti halon näkönen ihan ilman lainausmerkkejä... Anyway, vastedes kun näitä pyranäytelmiä näkyy, kuvaan reilusti alivalottaen jotta tuon mysteeri selviäsi. Täytyy noitakin kuvia vielä vähän tutkia.

Kirkastumat 18 ja 20 renkaissa laatta-asennon ja pylväsasennon pisteissä huomasin vasta yhdistelmistä. Pyramidisivuavia nuo eivät tietenkään vielä ole noin huonosti kehittyneinä, mutta kertovat siitä että taivaalla oli pikemminkin hyvin heikosti orientoituneita laatta- ja pylväsasentoja kuin täyttä randomia.

Seuraavaksi pitäisi saada jalustaan seurantalaite ja kannettava tietokone jossa remote control ohjelmalla kameran voi laittaa kuvaamaan automaattisesti. Sitten olisi paremmin aikaa katsella näytelmää ihan sellaisenaan.

Toivottavasti muutkin innostuvat halokuvien pinoamisesta. Esim. se Ismon taannoinen Lowitzin kaari pylväskiteistä olisi ollut herkullinen kohde pinoamiselle.

Marko