Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Reima Eresmaa (eresmaa_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 13.04.1999



Keväistä päivää kaikille.

Eilen (12.4.) illalla näkyi Helsingin Malminkartanossakin aika kivoja haloja. Ei sinänsä mitään kovin kirkasta, mutta kuitenkin näin himmeähkön vasta-aurinkokaarikehitelmän (lienee ollut Greenlerit, sellainen diffusi pystypilari, joka näkyi n. klo 19.05 - 19.10 aika selvänä hehkuna), yläkuperan Parryn selvästi värillisenä ja keskikirkkaana (parhaimmillaan klo 19.17 - 19.20) sekä Tapen kaariin sopivia kirkastumia pariinkin otteeseen samoihin aikoihin. 46ysk näkyi kauemminkin, mutta kuitenkin 22ysk oli enimmäkseen hyvin mitätön tai ei näkynyt ollenkaan. Muuten näkyi kirkkaat SAurit, tavanomaiset 22r ja APil sekä ZYK, joka Parryn aikoihin oli mielestäni tavanomaista tasakirkkaampi ja terävämpi.

Selvästi oli havaittavissa, että parempi pilvialue oli pohjoisen puolella, esim. vasemman puolen 46ysk näkyi vain lyhyen aikaa. Horisonttirenkaasta sain vain mitättömän aavistuksen bussin ikkunasta n. klo 18.35.

Kameroinnin kanssa kävi huonosti, sain vain joitakin kuvia näytelmän loppuvaiheesta paperikuvafilmille, eikä niistä ole juuri iloa kenellekään. Joku osti tänään diafilmiä.

Täytyy harkita tuota ehdotettua tutkielman aihetta... En kyllä tässä koulutuksen vaiheessa paljoa uskaltaisi kommentoida näin julkisesti ajatuksiani meteorologisista tekijöistä.

        -Reima-

        "Äijyys on ennenkaikkea asenne"