Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ismo Kauko Luukkonen (iluukkon_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.04.1999



hyvä että käsittelyasia herättää kiinnostusta

pohjustukseksi kerrottakoon, että olen varsin hyvällä menestyksellä käyttänyt photoshoppia kalliomaalausten esiintuomiseen... tämä halojen esiinsaaminen kumpusi näistä tekemisistä.

Hyvää skannausta halokuvat tosiaan vaativat. Nuo mallit on tehty melko pikaisesta vanhasta skannauksesta. Nykytyöpaikalleni olen hommannut polaroidin filmiskannerin, joka pystyy 36bit värisyvyyteen, tätä aion jatkokokeiluissa käyttää. Skannatessa muuten yksi tärkeä seikka on, että kuvat täytyy olla oikein valotettuja. Halokuvissa perinteisesti käyttämäni puolen aukon alivalotus (esteettisistä syistä) ei ole tähän tarkoitukseen paras mahdollinen. Kaikkein parhaat tulokset saisi varmaan haarukoimalla kuvatessa ja käsittelemällä eri alueet (siis lähempänä ja kauempana auringosta olevat) eri kuvista.

Kalliomaalauskuvissa kuvien käsittely oli melko helppoa, sillä kuvioiden erottuminen perustui värieroihin ja etenkin Photoshop 5:n loistava värikylläisyyden puree niihin kuin kuuma veitsi voihin. Halojen lähinnä kontrastieroihin perustuva erottuminen tuntuu olevan hiukkasen hankalampi kakku.

Veikon kanssa olen samaa mieltä, että korkokuva tuntuu ehkä parhaimmalta vaihtoehdolta. Siinäkin korkokuvan "kulma" vaikuttaa paljon. Jossain kulmassa tietty halo ponkaisee esiin ja toisessa se katoaa täysin.

näin tänään

Ismo