Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Pekkola J Marko (JMPEKKOLA_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.07.1997



Hei "Bottlinger"-Timo ja kollegat!

> > P.S. TSigmamSigma asiahan ei minulle enSigmaSigma kuulu ;-) mutta jaosto varmasti haluaa
> > casesta yksityiskohtaisen raportin piirroksineen.
> >
> Piirros olisi aika tylsSigma, ellipsi kun oli aivan sSigmaSigmann÷llinen eikSigma mitSigmaSigman
> yksityiskohtia nSigmakynyt. A

Yksikään Bottlinger-piirros ei ole tylsä. Kun tarkka ja joka auringon korkeudella toimiva simulaatio-ohjelma saadaan käyttöön on ensiarvoista  pyrkiä identifioimaan eri haloiksi kaikki koko maailmassa havaitut ellipsit ja Bottlingerit kautta aikojen. Tilasto julkaistaan varmuudella Applied Opticsissa jos se supersimulaatio-ohjelma vain meidän aikanamme näkee päivänvalon. Bottlinger- havaintoja tunnetaan koko maailmasta reilusti alle 30 kappaletta ja osin siksi, osin TARKAN teorian (pyramidikulmien...) puutteen takia ne ovat erittäin arvokkaita ja on ensiarvoisen tärkeää, että kykenisit tekemään piirroksen tapauksesta. Kuten hyvin tietänet ellipsien muoto muuttuu auringon korkeuden mukana. Tarvitsemme myös mahd. tarkan kellonajan.

Muistikuvasi ilmiöstä on vielä nyt suhteellisen tuore, joten ota ihmeessä  mikä tahansa tyhjä valkea paperi vaikka kopiokoneelta samantien ja piirrä siihen rinkula jonka reunat on piirretty yhtä paksuiksi kuin nyt muistat ilmiön olleen. Siihen menee noin minuutti työajasta.

Erittäin yst. terveisin, Marko