Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Sillanpää (masillan_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.06.1997


"Viimeinen" Tervehdys

VETÄJÄ VAIHTUU
Hongkongissa valta vaihtuu melko minuutilleen nyt, mutta halojaosto joutuu odottamaan vielä viitisen tuntia. Mukavaa on ollut. Nyyh. Mutta joskus sitä on kai vetäydyttävä kuten puolen vuoden kausikin jo määrää. Nyt löytynee taas hyvin aikaa opiskelulle, eli joskus hamassa tulevaisuudessa palannemme mahdollisesti entistä viisaampana. Seuraavan vetäjän nimi täten paljastettakoon: Marko Pekkola. Tarkempia esittelyjä ei kaivattane. Ehkäpä Marko kertoo itse tarkemmin mitä tuleman pitää. Jotain silti jo nyt: Havainnot kannattaa tästä lähin lähettää Pekkiksen kotiosoitteeseen Rautalammintie 5 A 9 00550 Hki, ei Ursaan, sill„ Marko kertoi viettävänsä loppukesällä merkittäviä ajanjaksoja mökillään Rautalammilla - kotoa posti voidaan ohjata eteenp„in.

CYGNUS
Halojaoston kokous on lauantaina 19.7. puolenpäivän aikaan. Ainakin "melkein entisen" vetäjän puolesta tervetuloa Hämeenlinnaan! Pekkiksellä oli jotain äärimmäisen mielenkiintoiselta vaikuttavia suunnitelmia perinteisen jaostokokouksen lisäksi. Huhujen mukaan luvassa on yhteistä diojen katselua, jos paikalle tulevat haloilijat tuovat n. 10
parasta/mielenkiintoisinta/ihan_miten_vain, jne halodiaansa mukaansa. Ehkä joskus kuulemme Cygnus-suunnitelmista enemm„n.

HAR
Uusimmassa UMissa on juttua Halojen ARviointiryhm„n nykystatuksesta (kuten muustakin tämän viestin asioista) mutta koska UMia ei kaikille listalaisille tule, niin kerrottakoon siis tässä. Viime Cygnuksella vuosi sitten perustettiin "Rariteettikomitea" jonka tehtävänä oli arvioida jaostolle tulleita B-lomakekamaa sisältäviä havaintoja ja luokitella ne varmoihin, epävarmoihin ja hylättyihin. Toiminta ei missään nimessä ollut hedelmätöntä, mutta siinä määrin aikaavievää, että toimintaan budjetoitu energia katsottiin järkeväksi suunnata hieman uudella tavalla. (Jos olisimme käyneet jokaikisen Blomakenäytelmän  vuoden -96 alusta täikammalla lävitse, yhtään yli sivun mittaista halopalstaa ei olisi UMeihin tullut).

Lisäksi linjanveto esim. varman/epävarman havainnon välillä on varsin kinkkist„ eikä missään mielessä objektiivista. Kaiken kukkuraksi valokuvallisilta raporteilta tulee syyst„ tai toisesta vaatineeksi enemmän kuin kuvattomilta - jos väitetty ilmiö ei näy kuvissa, siitä tulee "outo olo" vaikka syynä olisikin esimerkiksi vain se, ett„ havaitsija on myöhästynyt kameran kanssa.

Ainoa objektiivinen kriteeri havainnon arvioinnissa onkin n„inmuodoin se, ONKO EFEKTI NŽHTY KUVASSA. Tältä pohjalta ei toki missään tapauksessa voi hylätä saatikka tuomita epävarmaksi yhtään havaintoa, vaan kyse on H A V A I N N O N V A H V I S T A - M I S E S T A. Niinpä HAR toimiin jatkossa seuraavasti: jos havaitsija on lähettänyt jaostolle kuvia, joissa raportoitu harvinaisuus näkyy, aikakirjoihin tehdään merkintä vahvistetusta havainnosta. Jos kuvia ei kuulu tai kuvissa ei näy mitään, mitään merkintää ei tehd„.

Aika näyttää miten tämä systeemi tulee toimimaan. Kommentit/ehdotukset ovat toki äärimmäisen tervetulleita.

  "Matematiikan lauseet ovat ikuisia satunnaisuuksia"

  • Aristoteles -