Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jorma Lameranta (Jorma.Lameranta_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.05.1997



Olipa tosiaan mahtava ja tiivistunnelmainen hetki kun vikuroivalla projektorin rämällä onnistuttiin vihdoin saamaan ensimmäiset Saskatoonin kuvat seinälle. 44 asteen saurit olivat todella yhtä kirkkaita kuin parhaat näkemäni 22 asteen saurit. Hetki oli niin jännittävä etten huomannnut painaa tarkasti mieleeni kaikkea mitä oikein näin. Esimerkiksi värien järjestys 44 asteen saureissa jäi toteamatta, kiinnittikö kukaan siihen huomiota.

Vaikka nähtyjen kuvien perusteella 44/46 asteen saurin olemassaolo on nyt vuorenvarma. Mutta ... se syntymekanismi. Jos se olisi pelkästään multiple scattering, niin miksei edes kalpeaa aavistusta 44 asteen saurista ole todettu muiden kirkkaiden näytelmien yhteydessä? Vai eikö sellaista ole osattu etsiä tai valokuvata? Minulla on täysin vailla tieteellistä pohjaa oleva aavistus, että Saskatoonissa oli mahdollisen multiscatterin lisäksi jotain muutakin joka teki 44 asteen saurin todella harvinaiseksi. Olisiko tuo lisätekijä jokin harvinainen kidemuoto tai -asento? Olisiko Kernin kaarella jotain yhteyttä asiaan?

Kiitoksia vielä kerran Rippleyn kutsumisesta Suomeen ja ainutlaatuisen kuvashown järjestämisestä.

Jorma.Lameranta_at_vyh.fi