Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko M{kel{ (pvtmakela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.05.1997



> Muuten, tuli UMista mieleeni, haluaako joku UMin halopalstajutut tänne
> listalle? Muistaakseni edellinen vetäjä Veikko tapasi juttuja tänne
> laittaa. Ja edelleen tulipa mieleeni, että haloaiheisia lehtiartikkeleita
> alkaa löytyä halojaoston www-sivuilta.

   UMI-juttu 2/97:han löytyykin WWW:stä (tosin uupuu kuvat, jotka    nekin aikanaan varmaan sinne saadaan). Lupaan laittaa, kunhan    aikaa heltiää, vanhempiakin juttuja saataville. Vanhemmissakin    UMI-jutuissa on paljon hyödyllistä asiaa, ei vain muutaman    ilmestymiskuukautta edeltävän kuukauden ajankohtaisasiaa.    

   Muuten, en oikein usko tulivuorihypoteesiin halojen vähyyden    aiheuttajana. Purkauksen täytyy olla tosi voimakas ja silloinkin    viive purkauksen ja seurausten välillä on muutamia kuukausia.    Ei kai missäin päin maailmaa ole ollut tuollaista räjähdyksenomaista     purkausta muutaman kuukauden sisällä. Itsekin olisin    taipuvainen uskomaan halojen puutteen johtuvan viivästyneestä    kevään tulosta.

   Kun katsoo tuota EHP:n halosivua, niin onhan siellä ihan    mukaviakin näytelmiä muutama. 46° alla sivuavat ja sitä    harvinaisemmat muodot on lihavoitu ja ympäröity tähdillä    listassa.

                                                   -VeikkoM-