Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Sillanpää (masillan_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.05.1997



>
> Selittyisik|h{n huhtikuun B-lomakehavaintojen v{hyys vanhalla vitsill{ eli
> tuhkalla ilmassa? Tiet{{k| joku, onko viime aikoina purkautunut tulivuoria
> (tai ovatko saasteet vallanneet ilmakeh{n!) ? Tulipahan vain mieleen, kun

Monsieur Piikki kirjoitti sangen ansiokkaasti viimeisen UMin valoilmiöpalstalla että Krakatau vinku-intiassa on jälleen alkanut yskiä. Ehkäpä sillä olisi vaikutusta...? Toisaalta tulivuorenpurkauksiahan tapahtuu maapallolla aivan yhtä mittaa joten tuntuvan tapauksen tulee siis olla aikamoista kaliiberia - semmoista että siitä saa "lööpeistä lukea". Muuten, tuli UMista mieleeni, haluaako joku UMin halopalstajutut tänne listalle? Muistaakseni edellinen vetäjä Veikko tapasi juttuja tänne laittaa. Ja edelleen tulipa mieleeni, että haloaiheisia lehtiartikkeleita alkaa löytyä halojaoston www-sivuilta.

> mielest{ni n{in (tosin useita viikkoja sitten) moneenkin otteeseen
> Bishopin renkaan tapaista varsinkin laskevan auringon aikoihin. Ovatko
> muut n{hneet Bishopia?

Bishopia ei kummemmin ole silmiin pistänyt. Tänä vuonna huhtikuussa ei ollut juurikaan normaalia 'keväisen näköistä' yläpilveä. Yläpilveä oli ensinnäkin sangen niukalti, ja jos sitä oli, se oli rupuisen, talvisen näköistä ja siinä näkyi ehkä pieni kehä -> liian pieniä kiteitä -> liian kylmää -> kevät ei vielä ollut tullut... mutta ehkä nyt toukokuussa. Lähetelkääpä niitä havaintoja kuitenkin, vaikkei ihmeitä olisikaan näkynyt. Frank Niuewenhuys Haagista ainakin lähetti jo omansa, englanniksi käännetyille suomalaisille havaintolomakkeille väännettyinä... Mies oli nähnyt ainakin yhden Parryn kaaren ja 120 SAurin huhtikuussa.

> tuhkilla. Niin ettei harvinaisia haloja n{y, koska kiteet eiv{t ole
> puhtaita.

Niin tai ilmeisesti liiat tiivistymisytimet jotenkin haittaavat symmetristen kiteiden muodostumista. Ytimiähän aina tarvitaan jossain määrin kiteiden syntyyn, mutta ylenpalttinen tulivuorituhka ei siis liene hyväksi oikein kenellekään. Ja lisäksi, jos ilma on huonosti läpinäkyvää tuhkakerroksen johdosta, eivät halotkaan hevin lävitse näy.

  "Matematiikan lauseet ovat ikuisia satunnaisuuksia"

  • Aristoteles -