Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ismo Luukkonen (Ismo.Luukkonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.07.2004


tervehdys

Itse asiassa salainen toiveeni ?eurooppalaista halosivustoa? hahmotellessani oli, että sen saisi toimimaan Jarmon ja Veikon hahmottamaan tapaan automaattisesti, ilman ylläpitäjän vaivannäköä. Näinhän sen pitäisi toimia!

Ennakkotarkastuksen puute ei minusta ole tällaisessa systeemissä ongelma. Kriittinen täytyy toki olla, mutta tämähän on vasta raportoinnin ensimmäinen vaihe, jossa on syytä ilmoittaa rehellisesti se, mitä on taivaalla nähnyt. Vastuu raportoidusta on havaitsijalla itsellään. Jos joku pökäisee listalle Arctowskin kaaret, muiden on syytäkin olla epäileväisiä, kunnes todistuskappaleita (=valokuvia) esitetään ? ja jossain määrin vielä senkin jälkeen. Virheitä tapahtuu kaikille, mutta kukaan ei varmasti tarkoituksella halua itselleen väärinhavaitsijan mainetta. Aina on tietysti olemassa tahallisen kiusanteon mahdollisuus, mutta eiköhän tuollainen nopeasti erotu joukosta.

Pari toivetta toistona aikaisemmasta tässä kuitenkin vielä sitä odotellessa, että sivusto käynnistyy:

Olen Teemun kanssa yhtä mieltä siitä, että Marko Pekkolan aikanaan kehittämä graafinen ruudukkosysteemi on ylivertaisen havainnollinen tapa esittää pitkän aikavälin havaintoja. Tämän liittäminen ymppääminen mukaan olisi kovin toivottavaa.

Ja tokihan heti kättelyssä pyritään saamaan muun Euroopan havaitsijat mukaan!

Ismo